Startpagina online coachprogramma – Wat wil ik nou echt?

Ik vertel je in deze audio hoe het programma werkt.

Wil je onderstaande tekst niet lezen en meteen naar de lessen? Ga dan een heel stuk naar beneden. Onderaan deze tekst vind je de links naar de lessen. Veel plezier!

Yes! Je bent ingelogd! Het is gelukt. Van harte welkom bij de eerste stap van een geweldig avontuur waarin je ontdekt wie je bent (je dacht zeker dat je dat al wist hè?) en vooral: wat je nu werkelijk wilt. Ik heb het zelf tien jaar geleden ook gedaan en ik kan je zeggen: mijn leven is er compleet door veranderd! En niet zo’n beetje ook. Niet alleen heb ik geleerd veel meer trouw te zijn aan mezelf en mijn eigen waarden, maar ook kan ik veel makkelijker keuzes maken. Ik heb een soort validatiesysteem ontwikkeld dat voor mij een leidraad is bij het maken van keuzes. Ook heb ik geleerd dat zowel positieve als negatieve emoties feedback uit mijn leven zijn. Ze geven aan of je leeft conform je eigen waarden of juist niet. Negatieve emoties zeggen je vaak dat je ergens bent waar je niet wilt zijn. Joh… Dat klinkt best logisch he? Je hoeft dan ook niet helemaal in je probleem of problemen te duiken om het op te lossen maar wat vooral helpt en een stuk leuker is om te doen: ontdekken wat je dan wel wilt. Je zet je hersenen dan al in de goede richting. Je trekt jezelf daarmee als het ware uit je negatieve of weinig inspirerende spiraal.

Vastzitten in je leven

Sinds ik dit deed, trek ik veel meer positieve situaties in mijn leven aan. Ik heb het gevoel dat ik aan het roer sta van mijn eigen leven. Ik verloochen mezelf bijna niet meer (soms knikker ik even in een valkuil maar dat merk ik dan vrij snel). Ik had eerder veel stress, onrust en had het gevoel dat ik heel veel moest. Ik had heel erg het gevoel dat ik in sommige situaties geen keuze had. Het leven overkwam me. Er is nu veel meer helderheid in mijn hoofd. Stress zie ik nu als richtingaanwijzer. Komt het even voorbijtrekken, dat weet ik wat me te doen staat. In mijn praktijk heb ik al veel mensen geholpen door de lessen en methodes in dit online programma. Mensen zeggen dingen als: ‘Ik kan wel een vreugdedansje maken als ik bij jou wegga!’ En: ‘Het is allemaal ineens zo logisch in mijn leven.’ ‘Ik weet nu wat voor mij geluk is.’ ‘Ik koers meer op mezelf! Ik ben niet meer bezig met wat anderen vinden.’ Ik zie heel veel mensen moedige beslissingen nemen in hun leven, met veel plezier. Nieuwe banen, startende bedrijven, verhuizingen, en ja ook relatiebreuken. Dat klinkt negatief maar niet als iemand al jaren in een ‘slechte’ relatie zit. Ik zie ook mensen waarbij relaties juist opbloeien. Maar vooral: ik zie ze zelf enorm opbloeien! En dat… dat is iets wat mij enorm gelukkig maakt. Ik krijg er kippenvel van. Ik hoop dat jij ook op gaat bloeien nadat je dit programma hebt gedaan. Ik wens je heel veel plezier en succes.

Denken en doen

Er is een ding dat ik je echt wil meegeven: dit programma slaagt alleen als je denkt en doet. Dat klinkt simpel maar dat is het niet. We denken dat we veel denken maar dat is niet zo. We hebben veel (gemiddeld 60.000) automatische gedachten per dag. Gedachten hebben en bewust denken, dat is echt compleet iets anders! Het vergt moed, energie, daadkracht en tijd. Neem die. Want dan alleen verandert je leven.

Je verandert je leven door beslissingen te nemen en actie te ondernemen. Sorry, het is niet anders. Makkelijker kan ik het niet maken, leuker wel hoop ik. Enne… een ding heb je al gedaan: je hebt de beslissing genomen dit programma te doen. Dat is niet zomaar. Er is dus of een noodzaak/urgentie om te veranderen of een verlangen naar een beter leven. Deze twee vormen je motivatie. Weet dat noodzaak/urgentie een krachtig startpunt is maar vaak gepaard gaat met negatieve emoties, willen vluchten van iets en dat je je beter gaat voelen en nog meer motivatie krijgt door je verlangen te voeden. Natuurlijk is dat een onderdeel van het programma.

Start hier je programma

Klik of tik op de links hieronder voor de lessen.

Les 1: Persoonlijke waarden en normen

Les 2: Wat zijn jouw belangrijkste persoonlijke waarden?

Les 3: Leer jezelf kennen

Les 4: Evaluatie van je leven op basis van je persoonlijke waarden

Les 5: Aan de slag! Kleine veranderingen die je leven meteen leuker en beter maken

Les 6: Tegenstrijdige behoeften en keuzes maken

Les 7: Mijn persoonlijke waarden en die van een ander. Hoe gaat dat samen?

Les 8: Daar gaan we dan! Richting bepalen en de eerste stappen zetten in de richting van het leven dat je het liefst wilt leiden. 

Les 9 – Normen en waarden van anderen naast die van jou.  In hoeverre hebben de normen en waarden van mensen die belangrijk voor je zijn, invloed op jou? Dat ontdek je in deze les.

Les 10 – Wiebelen op je plek (voor mensen die heel veel bezig zijn met wat anderen van ze vinden en daar last van hebben).

Voorbeeld van een moment dat je leeft volgens je persoonlijke waarden

Luister hieronder naar een voorbeeld van een moment waarop ik leef volgens mijn persoonlijke waarden. Het klopt, het voelt goed en ik ervaar positieve emoties en geluk.

Begeleiding en ondersteuning tijdens het online programma

Zoals ik al vertelde in de uitleg van het programma, werkt het alleen als je het ook echt doet (nee, joh?). Klinkt natuurlijk logisch. Wil niet zeggen dat dat altijd even lekker gaat. Het is niet ondenkbaar dat je even blijft hangen of dat het niet lekker lukt. Soms helpt het al om iemand uit je omgeving mee te laten denken. Vaak heeft iemand anders net even een andere kijk op de zaken. Het gaat over jezelf en dat is soms best lastig. Mocht je tijdens het programma zo’n moment hebben dat je toch nog even wat hulp wilt in de vorm van coaching, dan kan dat. Daar hoef je niet voor naar mijn praktijk te komen en het hoeft ook geen uren te kosten. Ondersteuning is er op verschillende manieren. Kijk maar hieronder.

Met een Skype- of belcoaching (€37,50 per half uur)

Hiervoor maak je een afspraak in mijn online agenda. Die vind je onderaan deze pagina. Tip: stuur mij van te voren je Skypenaam via e-mail of zet ‘m in het extra veld bij het inboeken van een afspraak. Dan neem ik contact met jou op en starten we meteen zodat jij zoveel mogelijk uit het half uur haalt. Bij het maken van de afspraak, betaal je meteen online. Besluit je langer dan een half uur te willen Skypen en past dat in mijn agenda, dan stuur ik je achteraf een factuur.

Via e-mail (€37,50 per antwoord van mijn kant)

Hiervoor ga je naar mijn online agenda (onderaan deze pagina) en kies je voor e-mailcoaching. Reserveer een datum en tijdstip, dat is het moment dat ik jouw mail ga beantwoorden. Denk aan: antwoord op je vragen, persoonlijke analyse, advies, eventueel documenten of opdrachten waar je mee aan de slag kan en ik stel je vragen die jou verder helpen.) Zorg dat je voor dat tijdstip jouw mail aan mij gestuurd hebt. Lukt dat onverhoopt toch niet? Geen probleem, je kunt de datum en het tijdstip wijzigen (1 dag van te voren).

Per e-mail ben ik meestal een half uur bezig. Ben ik korter bezig, dan heb je recht op extra tijd, dus dan kun je nog een berichtje verwachten. Misschien denk je: ‘Ja, ja, dat zal wel. Waarom zou je zo eerlijk zijn?’ Voor mij geldt: ‘Eerlijk duurt het langst en ik wil geen geld verdienen aan iets waar ik niets of te weinig voor heb gedaan.’

Door samen te chatten (€37,50 per half uur)

Hiervoor maak je een afspraak in mijn online agenda. Die vind je onderaan deze pagina. Ik neem contact met je op via e-mail om af te stemmen hoe we chatten. Bij het maken van de afspraak, betaal je meteen online. Besluit je langer dan een half uur te willen chatten en past dat in mijn agenda, dan stuur ik je achteraf een factuur.

Door persoonlijke coaching (€75,00 per uur) in mijn praktijk

Een afspraak voor persoonlijke coaching maak je ook via mijn online agenda. Die vind je onderaan deze pagina.Deze prijzen zijn inclusief BTW, voorbereiding van mijn kant en foto’s van al mijn aantekeningen. Betaal je de coaching via de zaak of via je werkgever, dan geldt er een ander tarief. Mail of app me gerust als je hier meer over wilt weten.

Meestal zit mijn agenda aardig vol. Mocht je nou helemaal de balen hebben omdat je gewoon verder wilt met het programma en niet wilt wachten, app of mail me dan even. Ik kan altijd even voor je kijken of we een chat-, bel-, mail- of Skypeafspraak van een half uurtje tussendoor of begin of eind van de dag kunnen inplannen. Misschien valt er wat te puzzelen in mijn agenda.