Coaching aanbod

Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke en zakelijke coaching én voor een combinatie van persoonlijke coachsessies met ‘zelf-doen’ via mijn online academy. Een soort Netflix voor persoonlijke ontwikkeling. 😉 Het verschil tussen lifecoaching en ‘gewone’ coaching leg ik je hier uit. Ben je er klaar voor en wil je het gewoon gaan proberen? Maak dan een afspraak via mijn online agenda.

Ik coach jou om jezelf te coachen in Love to learn – online academy

Mijn online academy staat bomvol met video’s, audio’s, oefeningen, cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling waar je ook nog, als je dat motiverend vindt, met anderen kunt samenwerken. En dat niet alleen: elke maand coach ik jou aan de hand van een bepaald thema. Je kunt actief meedoen, meekijken, het thema bewaren voor een ander moment of samen met andere mensen leren. Er is zelfs een virtueel klaslokaal waar je in kunt lopen als je zin hebt!

Love to Learn is extra interessant voor mensen die verslingerd zijn aan YouTubefilmpjes, podcasts en boeken over persoonlijke (en zakelijke) groei en ontwikkeling. Een nadeel hierbij is wel, dat je erg op jezelf aangewezen bent en dat het vaak blijft bij inzichten. Echt veranderen vergt (meestal) wat meer. In Love to Learn zitten opdrachten, oefeningen en hulpmiddelen die zo gemaakt zijn dat je ze in kan passen in je drukke leven en die ervoor zorgen dat er ook echt veranderingen plaatsvinden. Wat dat is natuurlijk de uitdaging: niet alleen wat opsteken van alle informatie maar er daadwerkelijk wat mee kunnen doen.

Love to learn is er ook voor bedrijven om (online) trainingen en cursussen aan te bieden aan medewerkers. De trainingen zijn professioneel opgezet en vorderingen zijn te volgen. Ook kunnen medewerkers toetsen doen en ontvangen zij voor elke afgeronde training of cursus, een certificaat. Overigens krijg je dat ook als je privé gebruik maakt van Love to Learn.

Een paar onderwerpen die aan de orde komen in Love to learn:

– communicatievaardigheden, tips en trucs die je helpen in alle gesprekken in je leven en werk
– doelen stellen en behalen
– omgaan met anderen
– hoe te dealen met uitstelgedrag en andere vormen van weerstand en (zelf)sabotage
– omgaan met anderen
– wet van de aantrekkingskracht
– je innerlijke criticus
– werken met je innerlijke mentor/innerlijke gids
– voice dialogue
– als je veel oordeelt over anderen of irritaties hebt en dat wilt veranderen
– stress
– keuzes maken (ook als dat conflicteert met wat anderen willen en hoe je hiermee om kunt gaan)
– verwachtingen van anderen en hoe dat effect heeft op jou
– zelfvertrouwen, profileren, zelfverzekerd gedrag vertonen in persoonlijke en zakelijke context
– gesprekken en sessies voorbereiden en voeren
– teambuilding
– oplossingsgericht denken en handelen
– kernwaarden en persoonlijke waarden formuleren
– (jaar)plannen maken
– timemanagement
– Rationeel Emotieve Training (RET)
– omgaan met stress, balans werk en privé
– kernkwadranten (onderzoeken kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen)
– onderzoek je persoonlijkheidskanten en hoe deze interacteren met die van andere mensen
– mindset
– leidinggeven
– assertiviteit
– motivatie
– en nog veel meer.

Ga hier naar de pagina van de online academy.

Persoonlijke en zakelijke coaching

Zoek je een coach voor een specifiek probleem of vraagstuk, dan heb je meestal al genoeg aan een paar sessies. Veel mensen zijn dan binnen 3 of 4 sessies klaar en kunnen weer verder. Is je vraagstuk wat complexer of wil je meerdere veranderingen in je leven doorvoeren? Dan zijn er meer sessies nodig. Mijn ervaring is dat mensen met een burn-out, overspannenheid of klachten die daarbij horen, meerdere sessies bij mij doen verdeeld over een langere periode.

Coaching bestaat uit gesprekken waarin je inzichten en praktische handvatten krijgt en samen met mij oefent (klinkt spannend, in de praktijk ervaren mensen het als fijn!) maar het gaat vooral om doen en experimenteren in de praktijk. Tijdens een eerste coaching bepalen we wat precies je vraag is en kijken we of we je doelen al scherp kunnen maken. We gaan meteen aan de slag, dus tijdens de eerste sessie wordt je meteen al geholpen. Overigens ligt het aantal sessies meestal niet al van te voren vast. We bekijken tijdens elke sessie wat de beste volgende stap is. Soms ga je veel sneller dan verwacht en dan passen we de coaching daarop aan.

Een flink deel van mijn klanten vindt het fijn om een soort samenwerking met mij te hebben. Ze komen al sinds het begin regelmatig bij me als ze even willen sparren, ergens tegenaan lopen of doelen willen bereiken en daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Dat zijn bijvoorbeeld ondernemers die coaching vaak zien als investering in zichzelf en zijn of haar bedrijf maar ook heb ik veel mensen die komen voor zaken in hun persoonlijke leven.

Tip! Online cursussen en coachprogramma’s combineren met persoonlijke coachsessie(s)

Veel van de vraagstukken waarvoor mensen komen zijn heel universeel. De basisaanpak van mij is dan ook vaak hetzelfde in combinatie met ‘onderdelen’ die helemaal op maat zijn. De basis heb ik ook in mijn cursussen en online programma’s ‘gegoten’ zodat je ook zelf aan de slag kunt. In Amerika doen ze het al jaren maar in Nederland nog niet zo heel lang: online leren en coaching doen. De cursussen en programma’s die je bij mij kunt doen, kun je online doen, helemaal zelf als je dat wilt of in combinatie met één of meerdere persoonlijke coachsessies. Het is mijn eigen favoriete manier: een sessie boeken bij een (business)coach om zelf nog beter te worden in combinatie met een online programma zodat ik ook lekker zelf dingen kan doen.

Dit zijn de cursussen en programma’s die je zelf bij kunt doen (je kunt altijd een losse sessie bijboeken als je dat wilt):

Zakelijke- en businesscoaching

Heeft jouw leidinggevende geadviseerd om een coach te zoeken of heb je zelf behoefte aan coaching om je te ontwikkelen in je werk, dan spreek je van zakelijke coaching. Binnen de zakelijke coaching valt ook loopbaanontwikkeling. Wat wil ik? Waar sta ik nu? Hoe kom ik daar waar ik naartoe wil? Vaak gaat het om zaken als jezelf steviger profileren, overtuigingskracht vergroten, assertiever worden, omgaan met lastige collega’s en persoonlijke effectiviteit. Meer informatie over zakelijke coaching. Ik coach ook veel mensen die burn-outklachten hebben.

Coaching voor leidinggevenden en ondernemers

Als businesscoach ben ik je spiegel, sparringspartner en daag ik je uit om je eigen potentieel te benutten maar ik help je vooral met specifieke vraagstukken in jouw rol als leidinggevende en/of ondernemer. Wat ik vaak merk aan ondernemers, directeuren, managers en andere leidinggevenden, dat ze zich soms ‘alleen’ voelen. Jij hebt een bepaalde visie en drive en het lijkt soms wel alsof mensen weerstand vertonen als jij iets over de bühne wilt krijgen of een verandering wilt doorvoeren. Ze zeggen niet voor niets: ‘It is lonely at the top.’ Vanuit jouw rol, heb je andere belangen dan de mensen die voor je werken. Dat uit zich vaak in weerstand maar ook in dat je het gevoel hebt dat mensen niet alles zeggen of niet vertellen wat er echt is. Als leider wijk je in zekere zin af omdat jij voor de groep staat, beslissingen neemt en een koers uitstippelt. Wie zegt je wat juist is? Waaraan toets je dat? Hoe ga je om met twijfels en ja: ook onzekerheden? Jij haalt het beste uit je mensen maar hoe doe je dat bij jezelf? Hoe kan het toch dat mensen steeds maar weer bij je aankloppen, wat soms als lastigvallen voelt, terwijl je al zo vaak advies hebt gegeven? Dit zijn een aantal van de vraagstukken die bij mij in de praktijk besproken worden. Als het gaat om zakelijke coaching, merk ik dat ik lange samenwerkingen heb waarbij mensen zo nu en dan even langs willen komen voor een sessie. Een soort ‘onderhoud’. Soms adviseer ik even een uitstapje te maken naar een collega-coach, soms kan het heel verfrissend werken om verschillende coaches te hebben. Je krijgt dan een gevoel bij wie je waarvoor het best terecht kunt. Vaak breng ik ondernemers en leiders samen in een passend groepje om bijvoorbeeld rollenspellen te doen, voor intervisie of om samen ergens mee te oefenen of aan te werken. Na de groepssessie zie je dan dat er contacten worden uitgewisseld en dat leiders en ondernemers elkaar gaan helpen.

Geïnteresseerd? Neem dan even contact op voor meer informatie via e-mail of telefoon: 06 – 381 080 91.

In de eerste sessie al sta je versteld van je eigen potentie waarvan je je waarschijnlijk helemaal niet bewust was.

Alle technieken, coachvragen, methodes en opdrachten die ik gebruik zijn bewezen effectief. Niet alleen is dat aangetoond door wereldwijd onderzoek maar ook mijn eigen cliënten hebben stuk voor stuk baat bij deze levensveranderende technieken, coachvragen, methodes en opdrachten.

Waarvoor gaan mensen naar een coach?

Je hoeft geen probleem te hebben om naar een coach te gaan. Veel mensen hebben jaarlijks een paar coachsessies omdat ze steeds verder willen groeien, dingen in hun leven of werk willen verbeteren of een paar specifieke vraagstukken willen bespreken. Sommige mensen hebben een stok achter de deur nodig om stappen te maken en dan is een coach een uitstekende stok!

Coaching helpt om buiten de kaders te denken, weerstand weg te nemen, een haalbaar plan te maken, jezelf te motiveren en vooral om het beste uit jezelf en je leven te halen. Als je doet wat je leuk vindt, bent met de mensen die je liefhebt en jezelf door en door kent, kun je een leven leiden dat precies bij jou past.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die naar een coach gaan omdat ze zich niet lekker voelen of problemen hebben. Hieronder vind je een lijst met problemen en klachten waarvoor mensen coaching krijgen. Heel regelmatig is het probleem al binnen een paar sessies opgelost! Wil jij dat ook? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • stress, burn-out (preventie en behandeling)
 • niet weten wat je wilt zowel persoonlijk als privé
 • gebrek aan energie, passie en levenslust
 • voor jezelf leren opkomen (ook in relaties, op je werk en in vriendschappen)
 • assertiviteit
 • (arbeids)conflicten
 • relatieproblemen
 • angst
 • niet kunnen genieten en ontspannen
 • in de put zitten of last hebben van een dip
 • onderzoeken hoe je je bedrijf kunt laten groeien
 • de stap zetten om voor jezelf te beginnen
 • bij fysieke problemen met een emotionele oorzaak zoals hoofdpijn, vermoeidheid of migraine
 • problemen met je kind(eren)
 • opvoedingvraagstukken
 • gevoel alles alleen te moeten doen (vooral in drukke gezinnen)
 • balans tussen werk en privé.

Kijk zelf of er plek is in mijn online agenda