Coaching aanbod

Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke en zakelijke coaching maar ook voor cursussen en trainingen. Daarnaast begeleid ik mensen in een groepje gedurende een bepaalde periode. Meer weten over deze populaire vorm van coaching? App of mail me dan even. Binnen de persoonlijke coaching bied ik verschillende vormen van coaching, namelijk: relatiecoachinghealthcoaching en lifecoaching. Het verschil tussen lifecoaching en ‘gewone’ coaching leg ik je hier uit. Jij hoeft niet uit te zoeken welke vorm voor jou geschikt is. Wil je liever persoonlijk contact over de mogelijkheden? App, bel (06 – 381 080 910 of mail me dan gerust. Ben je er klaar voor en wil je het gewoon gaan proberen? Maak dan een afspraak via mijn online agenda. 

Je spreekt van zakelijke coaching als je de coaching doet via je werkgever of als ondernemer (businesscoaching).

Persoonlijke coaching

Zoek je een coach voor een specifiek probleem of vraagstuk, dan heb je meestal al genoeg aan een paar sessies. Veel mensen zijn dan binnen 3 of 4 sessies klaar en kunnen weer verder. Is je vraagstuk wat complexer of wil je meerdere veranderingen in je leven doorvoeren? Dan verdelen we een aantal sessies over een bepaalde periode. Coaching bestaat uit gesprekken waarin je inzichten en praktische handvatten krijgt en samen met mij oefent (klinkt spannend, in de praktijk ervaren mensen het als fijn!) maar het gaat vooral om doen en experimenteren in de praktijk. Tijdens een eerste coaching bepalen we wat precies je vraag is en kijken we of we je doelen al scherp kunnen maken. We gaan meteen aan de slag, dus tijdens de eerste sessie wordt je meteen al geholpen. Overigens ligt het aantal sessies meestal niet al van te voren vast. We bekijken tijdens elke sessie wat de beste volgende stap is. Soms ga je veel sneller dan verwacht en dan passen we de coaching daarop aan.

Zakelijke- en businesscoaching

Heeft jouw leidinggevende geadviseerd om een coach te zoeken of heb je zelf behoefte aan coaching om je te ontwikkelen in je werk, dan spreek je van zakelijke coaching. Binnen de zakelijke coaching valt ook loopbaanontwikkeling. Wat wil ik? Waar sta ik nu? Hoe kom ik daar waar ik naartoe wil? Vaak gaat het om zaken als jezelf steviger profileren, overtuigingskracht vergroten, assertiever worden, omgaan met lastige collega’s en persoonlijke effectiviteit. Meer informatie over zakelijke coaching. Ik coach ook veel mensen die burn-outklachten hebben.

Coaching voor leidinggevenden en ondernemers

Als businesscoach ben ik je spiegel, sparringspartner en daag ik je uit om je eigen potentieel te benutten maar ik help je vooral met specifieke vraagstukken in jouw rol als leidinggevende en/of ondernemer. Wat ik vaak merk aan ondernemers, directeuren, managers en andere leidinggevenden, dat ze zich soms ‘alleen’ voelen. Jij hebt een bepaalde visie en drive en het lijkt soms wel alsof mensen weerstand vertonen als jij iets over de bühne wilt krijgen of een verandering wilt doorvoeren. Ze zeggen niet voor niets: ‘It is lonely at the top.’ Vanuit jouw rol, heb je andere belangen dan de mensen die voor je werken. Dat uit zich vaak in weerstand maar ook in dat je het gevoel hebt dat mensen niet alles zeggen of niet vertellen wat er echt is. Als leider wijk je in zekere zin af omdat jij voor de groep staat, beslissingen neemt en een koers uitstippelt. Wie zegt je wat juist is? Waaraan toets je dat? Hoe ga je om met twijfels en ja: ook onzekerheden? Jij haalt het beste uit je mensen maar hoe doe je dat bij jezelf? Hoe kan het toch dat mensen steeds maar weer bij je aankloppen, wat soms als lastigvallen voelt, terwijl je al zo vaak advies hebt gegeven? Dit zijn een aantal van de vraagstukken die bij mij in de praktijk besproken worden. Als het gaat om zakelijke coaching, merk ik dat ik lange samenwerkingen heb waarbij mensen zo nu en dan even langs willen komen voor een sessie. Een soort ‘onderhoud’. Soms adviseer ik even een uitstapje te maken naar een collega-coach, soms kan het heel verfrissend werken om verschillende coaches te hebben. Je krijgt dan een gevoel bij wie je waarvoor het best terecht kunt. Vaak breng ik ondernemers en leiders samen in een passend groepje om bijvoorbeeld rollenspellen te doen, voor intervisie of om samen ergens mee te oefenen of aan te werken. Na de groepssessie zie je dan dat er contacten worden uitgewisseld en dat leiders en ondernemers elkaar gaan helpen.

Geïnteresseerd? Neem dan even contact op voor meer informatie via e-mail of telefoon: 06 – 381 080 91.

Relatiecoaching

Relatiecoaching kan een uitkomst bieden als jij of jullie niet meer gelukkig zijn in de relatie. Relatiecoaching biedt snel hoop en oplossingen, herkent destructieve patronen en helpt jullie bij het doorbreken daarvan. Jullie gaan weer naar elkaar luisteren. Relatiecoaching helpt ook bij boosheid, gebrek aan erkenning en verdriet in relaties. Ik motiveer jullie stappen te zetten naar een fijnere relatie. Groei naar elkaar toe, ontwikkel samen dromen en geniet ervan als deze uitkomen. In veel gevallen komen er weer kriebels en is er weer sprake van liefde. Relatiecoaching is er ook als je partner (nog) niet mee wil. In je eentje ben je ook in staat patronen te doorbreken. Meer informatie over relatiecoaching.

Coaching op afstand

Ik coach veel mensen die een flinke afstand moeten afleggen om bij mijn praktijk in Apeldoorn te komen. Ik coach ook mensen uit België. Sommige mensen hebben de behoefte om de eerste keer wel naar mij toe te komen maar heel veel mensen vinden coaching via telefoon of videobellen superfijn. Videobellen vinden de meeste mensen in het begin spannend en dat snap ik. Ik vond het zelf in het begin ook wat ongemakkelijk maar die knop gaat heel snel om bij mensen. Ik zit je ook echt niet de hele tijd aan te kijken. Ik ben ook veel aan het schrijven, net als ik dat met persoonlijke coaching bij mij aan tafel ook doe. Dat doe ik trouwens ook bij telefonische coaching. Ik zet je op de speaker zodat ik mijn handen vrij heb om aantekeningen te maken die ik overigens altijd allemaal met je deel.

Cursussen en trainingen eventueel in combinatie met persoonlijke begeleiding (ook op afstand)

Ik zie steeds meer dat mensen behoefte hebben aan meer ondersteuning in de thuissituatie of op het werk. Sommige mensen vinden de drempel om naar een coach te gaan best hoog. Ze hebben beelden bij coaching, bijvoorbeeld dat het spannend is, duur, tijdrovend, zweverig of dat het niet goed werkt. Sommige mensen zijn ook bang dat er veel gepraat moet worden over het verleden (alleen als dat jou helpt). Komen ze toch, dan zijn ze binnen tien minuten om en is hun beeld positief veranderd. Het kan ook zijn dat je liever zelf aan de slag gaat. Op je computer, telefoon of tablet/Ipad. Wanneer jij het wilt en waar je wilt in een tempo dat precies genoeg uitdaging biedt maar wel past bij je drukke leven.

Ben je er nog niet uit of je wel naar een coach wilt maar wel een verlangen hebt om iets te veranderen in je leven? Of wil je zeker wel coaching maar liever zelf iets doen wanneer het jou uitkomt zonder dat je af hoeft te spreken? Dan zijn mijn online cursussen mogelijk wat voor jou. Ik zeg: ‘mogelijk’ want als je wilt dat dit slaagt, dan moet je wel bereid zijn om er tijd en energie in te steken, net als bij persoonlijke coaching. Bij persoonlijke coaching ben ik vaak de stok achter de deur om aan de slag te gaan en te blijven. In mijn online cursussen en trainingen ben ik dat ook maar dan via motiverende e-mailtjes en audio’s en dat voelt natuurlijk wat vrijblijvender. Daarom boeken veel mensen ook een strippenkaart via WhatsApp bij. Dan hebben ze alsnog een stok achter de deur.

Mensen die een cursus bij mij deden zeggen: ‘Alles is ineens zo logisch!”Er is echt iets veranderd bij mij!’ ‘Heel veel dingen begin ik nu te begrijpen.’ ‘Ik ontdek eindelijk wat ik wil.’ ‘O… stiekem weet ik dus wel wat ik wil maar ben ik bang om stappen te zetten. En fijn dat ik nu leer wat me tegenhoudt, welke overtuigingen en normen er zijn zodat ik kan beginnen met de eerste stappen.’

Ga naar cursussen, trainingen en strippenkaarten

In de eerste sessie al sta je versteld van je eigen potentie waarvan je je waarschijnlijk helemaal niet bewust was.

Alle technieken, coachvragen, methodes en opdrachten die ik gebruik zijn bewezen effectief. Niet alleen is dat aangetoond door wereldwijd onderzoek maar ook mijn eigen cliënten hebben stuk voor stuk baat bij deze levensveranderende technieken, coachvragen, methodes en opdrachten.

Waarvoor gaan mensen naar een coach?

Je hoeft geen probleem te hebben om naar een coach te gaan. Veel mensen hebben jaarlijks een paar coachsessies omdat ze steeds verder willen groeien, dingen in hun leven of werk willen verbeteren of een paar specifieke vraagstukken willen bespreken. Sommige mensen hebben een stok achter de deur nodig om stappen te maken en dan is een coach een uitstekende stok!

Coaching helpt om buiten de kaders te denken, weerstand weg te nemen, een haalbaar plan te maken, jezelf te motiveren en vooral om het beste uit jezelf en je leven te halen. Als je doet wat je leuk vindt, bent met de mensen die je liefhebt en jezelf door en door kent, kun je een leven leiden dat precies bij jou past.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die naar een coach gaan omdat ze zich niet lekker voelen of problemen hebben. Hieronder vind je een lijst met problemen en klachten waarvoor mensen coaching krijgen. Heel regelmatig is het probleem al binnen een paar sessies opgelost! Wil jij dat ook? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • stress, burn-out (preventie en behandeling)
 • niet weten wat je wilt zowel persoonlijk als privé
 • gebrek aan energie, passie en levenslust
 • voor jezelf leren opkomen (ook in relaties, op je werk en in vriendschappen)
 • assertiviteit
 • (arbeids)conflicten
 • relatieproblemen
 • angst
 • niet kunnen genieten en ontspannen
 • in de put zitten of last hebben van een dip
 • onderzoeken hoe je je bedrijf kunt laten groeien
 • de stap zetten om voor jezelf te beginnen
 • bij fysieke problemen met een emotionele oorzaak zoals hoofdpijn, vermoeidheid of migraine
 • problemen met je kind(eren)
 • opvoedingvraagstukken
 • gevoel alles alleen te moeten doen (vooral in drukke gezinnen)
 • balans tussen werk en privé.

Kijk zelf of er plek is in mijn online agenda