Persoonlijkheidskanten

Hier vind je alle blogs en YouTubefilmpjes over persoonlijkheidskanten en de techniek ‘Voice Dialogue’. Ik zal binnenkort voor je uitleggen in video en in tekst wat deze techniek precies inhoudt en wat je ermee kunt doen. Tot die tijd geef ik je een paar geweldige boekentips over dit onderwerp.

Ik (k) en mijn ikken

Dit boek is een goed begin als je meer wilt weten over voice dialogue of als je wilt weten hoe jij in elkaar zit. Klinkt simpel en zo is het in het boek ook geschreven. Ze gebruiken de metafoor van de levensbus die ik in de sessies ook gebruik. Het boek geeft inzicht en is lekker te lezen vind ik zelf. Voor mij een eye-opener en het begin van mijn verlangen om mij hierin te laten trainen. Deze techniek gebruik ik sindsdien in veel sessies en het is werkelijk TRANSFORMEREND!

Thuiskomen in jezelf (een van mijn favorieten!)

Dit boek vind ik echt indrukwekkend! Het gaat echt een stuk dieper dan ‘Ik (k) en mijn ikken’ dat meer populair is geschreven. Het is geschreven door de grondleggers van voice dialogue. Het geeft zoveel inzicht in je persoonlijkheidskanten (ook wel ikken of delen genoemd) maar ook in instinctieve kanten. Ook zitten er veel praktijkvoorbeelden in en leggen ze uit hoe bepaalde kanten tot stand komen. Voor mij een boek dat ik niet alleen lees maar ook echt gebruik als studiemateriaal.

De innerlijke criticus ontmaskerd (als ik je kon dwingen: LEES DEZE!)

Wauw, wauw, wauw. Wat een boek zeg! Een (slecht) feest van herkenning. Dit boek sloeg zodanig in als een bom dat ik er een heel coachprogramma aan gewijd heb. Meer weten? Stuur me dan even een appje met de vraag of ik je even wat informatie wil sturen hierover. Ga je eenmaal werken met je innerlijke criticus, dan gaan er werelden voor je open. Je zelfvertrouwen en je eigenwaarde groeien, je voelt je veel zekerder en lekkerder in je vel.

De innerlijke patriarch

Als je een vrouw bent en ‘De innerlijke criticus ontmaskerd’ hebt gelezen, dan kan het best zijn dat deze titel je meteen triggert. Ik heb het boek nergens goedkoper gezien, dus misschien ben of ken je iemand met een bibliotheekpas.

Tango van de ikken

Als je met mij een sessie voice dialogue hebt gedaan, weet je dat jouw persoonlijkheidskanten ook getriggerd worden door kanten van andere mensen. Kinderen bijvoorbeeld, ontwikkelen vaak kanten die tegengesteld zijn aan een of meerdere van jouw primaire kanten. Maar ook in relaties zie je dat bepaalde kanten bij elkaar in actie komen. Denk aan relaties waarin je soms ziet dat de vrouw een soort moederrol op zich neemt en haar man steeds terechtwijst omdat hij niet voldoende doet. Het is geen uitzondering als bij de man een soort ‘rebels jongetje’ op de proppen komt. Dan is er niet alleen sprake van ongelijkwaardigheid maar ook van een impasse want zo kom je er niet uit. Magisch om te zien hoe de verschillende ‘ikken’ figuurlijk om elkaar heen dansen.

Hieronder nog twee boeken over relaties en voice dialogue.

Thuiskomen bij elkaar

Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Oog in oog met kwetsbaarheid

Coachen met voice dialogue en Speels coachen

Hmmm…. boeken voor mijn klanten over coachen met voice dialogue? Dat is niet voor niets. Ik krijg vaker het verzoek om literatuur van mijn opleiding(en) door te geven. Er zijn ook zelfs klanten die ik coach om coach te worden. 😉 Daarnaast hebben veel van mijn klanten ook een fascinatie voor gedrag en een sterkte motivatie om te blijven ontwikkelen. Daarom hierbij twee boeken die helpen om meer inzicht te krijgen in het coachen met voice dialogue.

Blogs en YouTubefilmpjes over persoonlijkheidskanten en voice dialogue

Heb jij behoefte aan controle?

De behoefte aan controle is iets wat ik regelmatig tegenkom bij mijn klanten. En niet…

Bekijk situaties vanuit andere kanten van jezelf (voice dialogue)

Ola! We bekijken situaties vaak vanuit vaste gedachtenpatronen. Vanuit een bepaalde bril als het ware….

Je innerlijke Pleaser

Zucht. Ik durf het eigenlijk niet toe te geven. Mijn innerlijke criticus zou het liefst…

Angst voor kritiek of afwijzing

Deze podcast gaat over: het lastig vinden om voor jezelf op te komen; de angst…

Emotioneel reageren

We gaan bijna allemaal weleens uit onze plaat of niet? De een wat genuanceerder dan…

Niet helemaal gelukkig zijn, iets of passie missen in jezelf, je leven, werk of relatie

Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat ze zichzelf kwijt zijn. Of dat ze weer…

Manifesteer je ideale leven snel

Dat is nogal een titel hè? Manifesteer je ideale leven en dan ook nog snel!…

Voice Dialogue programma van vrouwen is nu ook voor jou beschikbaar!

Hoi! Dit is niet Wendy! Wie dan wel? Ik ben Blue, de kat van Wendy….

Wil jij financieel onafhankelijk zijn?

In mijn nieuwste podcast vertel ik je over financiële onafhankelijkheid. Luister ‘m via Soundcloud Spotify…

Stel jij vragen die met waarom beginnen?

Stel jij vragen die met waarom beginnen? “Waarom voel ik me nou zo?” “Waarom zet…