druk in je hoofd

Rust in je hoofd

Zo, druktemakertje. Nee, dat zeg ik niet voor niets. Je hebt vast niet zomaar gekozen om deze podcast te gaan luisteren. Vermoedelijk ben je getriggerd door de titel (of je luistert al mijn podcasts).

Is het bij jou ook drukker in je hoofd dan in de Hoofdstraat een week voor Sinterklaasavond?

Ik noem dat weleens ‘een circus in mijn hoofd dat 24 uur per dag open is’. Nou ja, het zou ook net zo goed een kermis kunnen zijn met flakkerende lichtjes en snel bewegende objecten. Er zijn altijd ideeën, gedachten en prikkels die rondslingeren in mijn hoofd.

Gelukkig heb ik na jaren temmen zonder succes, geleerd hoe ik mijn hoofd als kracht kan gebruiken. Allereerst door het te leren samenwerken met mijn hart, mijn gevoel en mijn intuïtie. Die zijn nu de beste maatjes. En dat is fijn.

Want een hoofd vol gedachten die maar over elkaar heen blijven buitelen, is vaak ook geen pretje. Dan kun je gaan zitten mediteren wat je wil maar ze ‘drijven dan niet vrolijk weg op een wolkje’. En wandelen door het bos, lijkt dan meer een aangelegenheid van je lichaam. Die is daar wel maar je hoofd? Die is ergens anders.

Herkenbaar? Dan helpt deze podcast je misschien. En anders zou ik je echt van harte aanraden om dit te doen:  Je zal niet de eerste zijn die dankbaar is voor deze methode die écht je hele leven ten goede kan veranderen en iets is waar je elke dag op terug kunt vallen.

Fijne dag!

Luister hier de podcast over rust in je hoofd