rust in je hoofd

Rust in je hoofd zonder mediteren, zo doe je dat

Dat hoofd van jou is waarschijnlijk een kwaliteit. De manier van denken, de wijze hoe je naar de wereld kijkt, hoe je nadenkt, hoe je verbanden kunt leggen, hoe je creatief kunt denken en handelen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar je weet het misschien wel: je kwaliteit kan je valkuil worden als je – zeg maar- een beetje overdrijft.

Als dat hoofd van jou nooit stil staat.
Als het maar door blijft denken, overdenken, analyseren.
Ideeën genereren.
Als je in bed ligt om te slapen maar dat hoofd van jou nog even door blijft debatteren.

Ik maak even een vergelijk met je huis. Als je tussendoor niet opruimt en de boel onderhoudt, dan wordt het al snel een chaos en ben je in het weekend (of wanneer dan ook) alleen maar aan het puinruimen en kost dit veel tijd.

Dat is net als met je hoofd. Als je deze tussendoor niet opruimt, de bezem erdoor haalt, de boel een beetje ordent, dan is het binnen no-time, één grote bende en ben je op zijn zachts gezegd een beetje overprikkeld.

En ja, dat gebeurt vaak nèt even eerder en sneller als je kenmerken hebt van een hoogsensitief, begaafd, creatief of hoogbegaafd brein.

Ik heb geleerd dat als ik mijn hoofd wil inzetten als kwaliteit, het vóór mij wil laten werken, dat ik het moet geven wat het nodig heeft en dat is vaak: rust, herstel, de mogelijkheid om te fladderen en even de boel laten landen.

Hoe ik dat doe, vertel ik je in de komende reeks aan video’s. Laat je me weten of je er wat aan hebt of als je wat herkent bij jezelf? Misschien heb je zelf ook wel tips. Laat ze weten!