rust en stilte

Rust en stilte in jezelf (terug)vinden – maar hoe dan?

Wij grote mensen, jagen soms door het leven met onze to-do-list als belangrijkste drijfveer. Er moet zoveel! Het is nooit af. Het lijstje wordt langer en langer.

We zitten in ons hoofd en komen er soms maar niet meer uit.

We raken zo het contact met onszelf en onze omgeving kwijt. Het leven speelt zich grotendeels af in ons hoofd. We zijn in ons verleden – wat we allemaal anders hadden kunnen doen of in de toekomst. Het heden? Dat is toch de tijd waarin nog zoveel moet gebeuren?

Rust en stilte vinden we vaak niet meer nuttig. Of we proberen het maar krijgen dat drukke hoofd gewoon niet uit. Dan staan we daar in het bos in de natuur maar toch kunnen we niet aarden. Er niet echt zijn. De telefoon lonkt en dat hoofd blijft maar denken.

Hoe vind je die rust en stilte in jezelf weer terug? Want ooit had je het. Als kind kon je helemaal opgaan in het nu. Je niet bewust van tijd en soms zelfs niet van de ruimte.

Rust en stilte heb je nodig voor herstel. Om te kunnen blijven functioneren en presteren. Maar ook om te reflecteren, te bepalen waar je staat, wat je wilt en hoe je leven nog leuker en betekenisvoller kan zijn. Want voor je het weet, vliegen de jaren voorbij.

Ik vertel je erover in deze nieuwe podcast. Veel luisterplezier!

Luister de podcast hieronder

Mijn favoriete (e)boeken over persoonlijke ontwikkeling, geluk, psychologie, mindset en business: https://www.wendyborst.nl/boekenlijst

Online coaching - Do it yourself of combineer het met persoonlijke coaching