Wendy Borst

De knop omzetten van werk naar ontspannen

Vroeger rende ik soms als en kip zonder kop van de ene activiteit naar de andere. Een broodje onderweg in de auto waardoor ik met smurrie op mijn broek op de volgende afspraak kwam, gehaast van de ene vergadering naar de andere. Snel een wasje in de wasmachine proppen, terwijl ik met iemand aan het bellen ben, pfff…

Ik moet er niet meer aan denken. Ik zeg ook altijd dat ik niet die vrouw ben die meerdere dingen tegelijk kan.

Ik heb inmiddels geleerd dat mijn brein en lichaam het best functioneren op bewustzijn. En wat is dat dan precies? De meeste dingen één voor één met aandacht doen. Afwisseling tussen denkwerk en doewerk. Afwisseling tussen inspannen en ontspannen. Tussen creatie en mijn brein laten fladderen. Minimaal een half uur tussen de sessies om de boel even te laten bezinken, even iets met mijn handen te doen, op te ruimen en rustig de volgende sessie voorbereiden.

Wat een bevrijding!

De enige knop die ik soms lastig vind om te zetten is de werk- naar privéknop. Ook omdat ik mijn werk zo leuk vind. Omdat ik ondernemer ben en omdat ik nog veel na loop te processen aan het einde van de dag. En dat is ook oké. Maar voor mij niet als ik lekker met de hond in het bos loop terwijl ik nog heel erg aan het nadenken ben. Dan heb ik het nodig om de knop om te zetten. Ook beter voor mijn brein en het contact met de hond. En ik zie ook meer zoals wilde zwijnen, herten en reeën. Ook leuk.

Wat ik doe om de knop om te zetten, vertel ik in deze podcast.

Luister hier de podcast