ik en mijn ikken

Altijd aan staan, in je hoofd zitten, onrust, doorgaan – het werk van je innerlijke pusher

Altijd maar aan staan, niet stil kunnen zitten, onrust voelen, nuttig willen zijn, doelen stellen, gas erop, gaaaaaaaaan, in je hoofd zitten, jezelf bewijzen, streberigheid, drive, presteren… allemaal het werk van je innerlijke pusher.

Overigens doet de Pusher het vaak niet alleen. Het deel heeft vaak hulp van een innerlijke Controleur die de touwtjes stevig in handen houdt en raadpleegt vaak je Innerlijke Criticus die de lat ergens voor je neerlegt.

Mijn innerlijke Pusher is een van mijn dominante kanten. Heerlijk. Vaak. Als ‘ie in zijn kracht staat’ en afgewisseld wordt door kanten die voor evenwicht en balans zorgen zoals mijn Zorgeloze kant, mijn Kalme en Rustige kant en natuurlijk mijn Levensgenieter.

Toch kruipt ook nog vaak mijn eigen Pusher aan mijn stuur. Dan zit ik even niet op te letten. Ben even niet bewust. En dan slaat ie door en kom ik soms maar moeilijk uit die hoge versnelling.

Dit zwaargewicht samen met zijn maatjes Controleur en co, kan soms de hele boel overnemen. Niet voor niets. Er zit een grote angst ‘onder’. Het zorgt ergens voor. Het wil me beschermen.

Toch weerhoudt het mensen die ook een dominante Pusher hebben, om te genieten. Om met volle teugen en aandacht in het nu te zijn. Vaak dan dat alleen ‘gekaderd’. Tijdens geplande momenten. Of tijdens activiteiten waarin je helemaal op kunt gaan zoals sporten.

Of ik die vroeger bijvoorbeeld ging bungeejumpen, thrillseeken omdat gevoel een beetje los te weken. Omdat het eruit moet! We moeten voelen, leven, zijn!

Na aanleiding van een sessie vanmorgen, en de triggering van mijn eigen Pusher, deel ik deze podcast met je waarin ik zelf ook heel openhartig ben. En je zult horen dat mijn Controleur het overnam zodat ik niet te ver ging met openhartig zijn…

Hoop dat je er wat aan hebt!

Hier vind je de Voice Dialogue toolbox.

Luister hier de podcast over de innerlijke Pusher