De functie van overgewicht en vermoeidheid

Vandaag had ik toevallig twee vrouwen in mijn praktijk met hetzelfde probleem. De één zei dat ze zo wisselend was in haar energieniveau. De ene dag voelde ze zich euforisch en de andere dag heel erg vermoeid. Soms zijn het periodes van euforie die dan weer eindigen in lusteloosheid, geen puf meer hebben en zelf depressieve gevoelens hebben.

De ander vertelde dat ze soms zo energiek was dat ze zoveel wilde doen en aanpakken en dat dit dan weer eindigde in een periode van extreme vermoeidheid. Soms wisselt het per dag en soms per periode.

Herken je dit? Vaak heeft dit te maken met het feit dat je je energie niet goed weet te doseren. Vermoeidheid is dan vaak het gevolg maar dat niet alleen… het is ook een beschermingsmechanisme van ons brein en lichaam.

En wist je dat dat ook voor overgewicht geldt? Niet voor niets werken de meeste diëten alleen maar op de korte termijn. Uiteraard heeft dat vaak ook te maken met het feit dat mensen het gevoel hebben dat ze het ‘vol moeten houden’.  En als je het vol moet houden, is dat meestal een recept voor afhaken.

Afvallen is vooral een mentaal ‘ding’. Overgewicht heeft ook een functie en dat is een barrière tussen jou en de buitenwereld. Het is letterlijk een beschermingslaagje. En ja, het is ook weer gelinkt aan wat je over jezelf denkt, wat je gelooft en welk verhaal over jezelf je bent gaan geloven. Daar gaat deze aflevering niet over maar wel over hoe jouw vermoeidheid en overgewicht een functie hebben. En als je die weet, heb je de eerste stap gezet naar een slank lichaam en een langduriger hoger en stabieler energieniveau.

PS: heb jij soms het gevoel dat je niet weet wat je wilt in je leven, school, werk of relatie?

Dan heb ik een cursus voor je! Die is voor mensen die (nog) niet (precies) weten wat ze willen en daarmee worstelen. Vaak zorgt dat voor ontevredenheid, gevoel van nutteloosheid, doelloosheid, onrust, gejaagdheid, haastgevoelens, stress, gebrek aan passie, energie en levenslust en het gevoel dat het leven zinvoller, betekenisvoller zou kunnen zijn. Op veler verzoek een korte, leuke cursus die je in 4-6 uur kunt doen, op je telefoon, tablet of computer. Voor €37,00 inclusief BTW kun je al je richting bepalen in je leven. Verhelderend, lifechanging en supersimpel om te doen.