hsp

Sociale vermoeidheid – als de koetjes en kalfjes gesprekken je vermoeien

Energie krijgen van sociale contacten, dat is voor mij niet altijd vanzelfsprekend. Op verjaardagen waar gesprekken vaak over andere mensen gaan, ik noem dat altijd ‘de koetjes en kalfjes-gesprekken’ kun je mij naderhand wegdragen.

Sociale vermoeidheid noemen ze dat ook wel. Een voorbeeld daarvan is dat je heel gemakkelijk af kunt stemmen op de golflengte van andere mensen maar dat het andersom niet zo vaak voorkomt dat ze aansluiten op jouw golflengte. Ja, dat heeft te maken met interesses, de manier waarop je naar de wereld kijkt en de wijze waarop je brein werkt.

In mijn mastermindgroepjes merk ik hoe belangrijk het is om met gelijkgestemden om te gaan. Hoe BIZAR veel energie er tijdens een meeting kan ontstaan. Mensen knallen vaak bij mij de deur uit omdat ze diepe verbinding voelden met de medemasterminders, een soort energieboost. Ik kan het niet eens goed in woorden vatten maar het kan zo enorm goed voor je zijn om te connecten met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Dat is ook de reden dat veel van mijn klanten al jaren bij me komen om één keer in te zoveel tijd te sparren, om inspiratie op te doen, om anders te kijken naar zichzelf en situaties. Dat zijn ook voor mij hele gave, inspirerende gesprekken.

Ik heb in de afgelopen jaren bij mezelf en mijn klanten gemerkt dat je een leegte kan voelen, soms zelfs een eenzaamheid als je niet regelmatig ‘connect’ met mensen op dezelfde golflengte. Veel mensen weten niet eens dat ze er een tekort aan hebben totdat ze mensen ontmoeten waarbij die connectie er wel is.

Daarom is het zo fijn dat ik afgelopen maandag mijn eerste mastermindmeeting hebt gehad met @rachelleverhage.nl . Als wij praten, dan vliegt het dak eraf. Dan vinden we herkenning, inspireren we elkaar en vooral: we ondersteunen elkaars dromen. Rachelle introduceerde de term: droomondersteuner.

En het coole is: zij adviseerde me om meer te doen met Instagram. En vooral om weer te gaan schrijven want dat is een van onze gezamenlijke liefdes, net als van @joyce_spijker

Dus bij deze. Ik hoop je de komende tijd zo af en toe te inspireren.