moe

Als je het even niet weet, het overzicht kwijt bent of moe bent

Ken je dat gevoel dat je het even niet meer weet? Dat je verdwaasd om je heen zit te kijken? Starend naar je to-do-list. Je weet het gewoon even niet. Kunt je ook niet supergoed concentreren. Voelt je een beetje rommelig.

Ik heb dat soms als ik te weinig geslapen heb. Dan verlies ik scherpe in mijn hoofd. Mijn hoofd gaat dan als het ware op de energiebesparingsstand. Slim van dat brein. En dat brein wil graag dat ik dingen doe en vooral LAAT om het weinige beetje energie niet te verbruiken. Eerder op te laden. En dat is ook waar het vaak mis gaat. Want mijn innerlijke pusher wil door, door, door! Die zoekt naarstig naar het to-do-lijstje met de pen in de hand om lekker dingen af te vinken.

Terwijl… dat rommelige brein kan soms juist het teken zijn dat het wil pauzeren. Dat het niet meer kan focussen omdat het niet meer WIL focussen. Take a break. Kop in de zon. Beentjes op de bank. Ogen dicht.

Ik weet ook dat dat niet altijd mogelijk is. Of nou ja… het zou wel mogelijk zijn maar je wilt de consequenties niet aanvaarden. Je baas die niet zo gecharmeerd zal zijn als je er de brui aan geeft. De klant die wacht op iets. Wat het ook is, wat mij in dit soort gevallen vaak helpt is:

  1. Neem 2 minuutjes de tijd om je to-do-list kritisch te bekijken. Wat MOET echt nu, vandaag? Wat kun je doorschuiven naar een andere dag? Wat kun je anders organiseren? Kun je misschien hulp vragen?
  2. Als je even geen overzicht hebt omdat je hoofd vol zit of juist niet meer zo scherp is, stel jezelf dan de vraag: MAAR WAT WEET IK AL WEL? En doe dat…

Simpele tips maar mij helpt het in dit soort situaties vaak.

Ik wens je een mooie dag!

Podcasts over energie en dan vooral een gebrek eraan

Of luister de podcasts hier