Hoe stiller je bent, hoe meer je hoort

LinkedIn Park en soep

Mindfulness

Degenen die mij kennen, lachen zich een breuk als ik met woorden als ‘zen’ of ‘mindfulness’ aan kom kakken. Toch weet ik dat het werkt. Dat ondervind ik zelf maar ik krijg het ook te horen van klanten die ik het leer. Daarom doe ik het ook regelmatig maar dan wel op mijn eigen manier. Ik zit dan niet in zo’n ingewikkelde yogahouding met mijn vingers tegen elkaar en mijn benen in een soort krakelingtoestand maar gewoon op de grond of lekker in een stoel. Ik kijk dan naar buiten naar de bomen (we hebben een geweldig uitzicht thuis!) en doe verder niets. Als ik dat doe, dan lijkt het alsof er lunchpauze wordt gehouden in mijn hoofd dat soms op een ideeënfabriek lijkt.

LinkedIn Park en soep

En dan wil je natuurlijk nog weten wat die rare titel te betekenen heeft. Dat vertel ik je nu. Waar ik blij word van classic FM als ik schrijf of aan het werk ben, worden Aaron, Lisa en Luca happy bij muziek waarin geschreeuwd wordt. Ik raak er opgejaagd van, zij kijken alsof ze er ontspannen van raken. Verschil moet er zijn. Je merkt alleen dat ik te veel met internet bezig ben, want toen ik de groep noemde die Luca graag wilde beluisteren, zei ik: ‘da’s toch van LinkedIn Park?’

En de soep. Ik ben best een slimme moeder, al zeg ik het zelf. De meeste kinderen die op kamers wonen, gaan bij hun moeder langs voor eten. Mijn dochter belt dat ik een pan zelfgemaakte soep op kan halen. Soep met verse ingrediënten, gemaakt met aandacht en liefde. Kon ik zomaar na mijn werk langsrijden om een pan soep op te halen.

Ha! En nu jij!