hoogsensitief hsp

Wat is hoogsensitiviteit (HSP)?

Ik heb een podcast voor je opgenomen over hoogsensitiviteit. Ook wel bekend als HSP dat staat voor: hoogsensitieve personen. Veel mensen weten dit niet van zichzelf en daarvoor kan het echt een openbaring zijn om te weten dat hun brein gewoon anders werkt. En dat het een gave is in plaats van een last. Want voor veel HSP-ers wordt hun hooggevoeligheid als een last ervaren. En niet alleen door henzelf…

Het beeld over hoogsensitieve mensen is ook niet altijd even positief. Sommige mensen storen zich aan de ogenschijnlijke overgevoeligheid, het dromerige, drukken er een stempel op (verlegen bijvoorbeeld) die niet altijd terecht is. Veel hoogsensitieve kinderen en volwassenen hebben al vroeg geleerd zich aan te passen aan een omgeving die eigenlijk niet goed bij ze past.

Wil je hier meer over weten? Laat het me dan even weten, dan neem ik vaker podcasts op over dit onderwerp.

Luister hier de podcast over hoogsensitiviteit (HSP)

 

Ik coach veel mensen met HSP. Vooral om er zelf het beste uit te halen (want het is een gave!) en jezelf te beschermen tegen overprikkeling, verzadiging maar ook om te kijken of het je dient om je te conformeren aan je omgeving of dat een andere omgeving wellicht beter voor je is. Bekijk hier mijn coachaanbod.