Focus hebben

Waarom veel mensen het lastig vinden focus te hebben in hun leven of werk

Focus. Het is een prachtig woord en ik gebruik ‘m dan ook graag. Alleen… het is een woord dat suggereert dat je met je volledige aandacht bij iets bent en dat is iets wat veel mensen maar lastig vinden in deze tijd waarin afleidingen op de loer liggen (denk alleen al aan je telefoon). Daarnaast hebben de meeste mensen een vol en druk leven waarin het soms zoeken is als naar een naald in een hooiberg naar tijd om bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Alsof we onszelf dat niet gunnen. Andere prioriteiten stellen. Ons laten leiden door wat anderen van ons willen. Moe zijn na een lange werkdag. In de weer zijn met boodschappen, huishouden, (sociale) verplichtingen en vaak wil je daarna alleen nog maar rusten of in slaap vallen.

Herken je dat een beetje?

Welkom bij de club. Ook al lijkt het soms niet zo omdat je op social media zoveel mensen ziet die echt heel veel focus lijken te hebben. En sommigen hebben dat ook. Maar als jij ervaart dat je een vol en druk leven hebt en dat focus houden op je doelen of op wat je écht belangrijk vindt, lastig is, dan is deze podcast/video wat voor jou.

Ik wens je veel luisterplezier en ook een fijne dag!

Link naar mijn online cursussen en online programma’s:

Love to learn – nieuw in januari!

In januari opent mijn Love to Learn academy. Dat is een soort Netflix maar dan met allemaal video’s, audio’s, oefeningen, cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar je ook nog, als je dat leuk vindt, met anderen kunt connecten.

Love to Learn is vooral voor mensen die verslingerd zijn aan YouTubefilmpjes, podcasts, trainingen, programma’s en boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling. Superinspirerend allemaal. Een nadeel is wel, dat je erg op jezelf aangewezen bent en dat het vaak blijft bij inzichten. Echt veranderen vergt gewoon (meestal) wat meer.

Aan de slag met de inzichten, trainen, voorbeelden, oefenen en praktische begeleidingen zorgen er vaak voor dat er ook echt dingen gaan veranderen. Dat je er ook wat mee kunt doen in de praktijk.

Geen losse programma’s of cursussen maar toegang tot al het materiaal net zoals je dat op Netflix ziet. Elke week nieuwe titels en opzeggen wanneer je zin hebt.

In december kondig ik het officieel aan en kun je je al met korting inschrijven. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur me dan even een mailtje of een appje (06 – 381 080 91).