kerst

Kerst en nieuwjaar

En dan is het alweer 14 december… Toen ik een jaar of 16 was zei mijn vader: ‘Nu wil je graag 18 zijn en kan het je niet snel genoeg gaan. Als je een jaar of 25 bent, dan ga je je juist afvragen: Waar blijft de tijd? en gaat de tijd veel te snel voorbij.’

Hij had gelijk.

Tijd is een heel abstract begrip. Het lijkt meetbaar maar toch voelt het subjectief. Als je iets leuks aan het doen bent, vliegt het voorbij en als je een moeilijk moment hebt, dan lijkt de tijd vertraagd.

Die moeilijke momenten heb ik dit jaar wel gehad. Mijn vader ziek, mijn moeder ruim 9 weken soms in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het heeft mij nog meer geleerd en bewuster gemaakt van het idee dat tijd niet iets vanzelfsprekend is. Het heeft mij geholpen om nog meer volgens mijn persoonlijke waarden te leven. Om de ruis, de triviale zaken waar ik veel tijd aan ‘verspilde’ te verwijderen uit mijn leven.

Een boek dat mij hier heel erg bij heeft geholpen is deze: Essensialisme. Ik luister tegenwoordig veel boeken, heel relaxt!

Maar goed, deze e-mail gaat niet over het begrip tijd. Wel over de komende kerstdagen, oud en nieuw en een nieuw jaar.

Natuurlijk wil ik jou mooie, fijne en gezellige kerstdagen wensen. En een gezond, gelukkig nieuw jaar. Maar ook wil ik de mensen waarvoor kerst een moeilijke tijd is, sterkte wensen… Niet voor iedereen is kerst iets om naar uit te kijken.

En dan hebben we ook nog de mensen die kerst gezellig vinden als het eenmaal zover is. Die in de periode voorafgaand aan kerst rennen, vliegen, regelen en met klotsende oksels alles coordineren om van kerst een gezellige tijd te maken. Vast herkenbaar voor een aantal van jullie. (Ik zie jullie.)

Ik wil jullie ook graag bedanken voor het vertrouwen in mij als coach. Voor de mooie gesprekken waar ik zelf ook elke keer veel van leer. Voor jullie openheid, gedrevenheid, motivatie en wil om het leven te leven waar je van houdt. Dat siert jullie stuk voor stuk. Ik vind het geweldig om met jullie samen te werken.

Dank je wel voor de mooie gesprekken, voor het luisteren naar mijn podcast, het bekijken van de video’s. Jullie feedback drijft me elke dag om nieuwe podcasts en video’s voor jullie te maken.

En ook dank je wel voor het doen van mijn online programma’s, trainingen en cursussen. Ik vind het bewonderingswaardig hoe jullie bezig zijn met zelfontwikkeling en groei, ook als is het soms een uitdaging om het in te plannen.

Tot slot wil ik ook jullie ‘masterminders‘ bedanken voor jullie energie en enthousiasme. Ik ontvang jullie met een dikke glimlach en als jullie wegrijden, dan lijkt het alsof we elkaar ‘aangezet’ hebben.

Heel graag tot volgend jaar in mijn praktijk, online academy, podcast of op mijn YouTubekanaal.

En voor nu: een fijne dag!

Hartelijke groet,
Wendy

PS: het kan zijn dat je deze e-mail ook nog vanuit mijn mailprogramma ontvangt. Heeft dezelfde titel, dus kun je gewoon weggooien.

PS: wil jij komend jaar écht bewust leven volgens je persoonlijke waarden? Wil je de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein meer benutten? Spelen en experimenteren met de wet van de aantrekking? Als je in december The Wishlist aanschaft, krijg je gratis persoonlijke coachfeedback van mij op jouw Wishlist. Je hoeft het niet af te hebben, je kunt gewoon je aantekeningen naar mij mailen of appen en dan kijk ik met je mee en zorg ik ervoor dat je echt alles uit je Wishlist en dus ook het komende jaar gaat halen… Je vindt ‘m hier: The Wishlist – haal jezelf van de automatische piloot en leef komend jaar bewust volgens jouw persoonlijke waarden.