pusher

Je innerlijke Pusher

Vandaag in de hoofdrol: de innerlijke Pusher. In de Wendy Borst show speelt hij sowieso een hele grote rol. Hij is maatjes met de Enthousiasteling, de Gedrevene, Wilskracht, de kant die Altijd Maar Nuttig Wil Zijn en Jantje Ongeduld.

De innerlijke Pusher wil graag wat doen, vooruit, gas geven, nuttig zijn, productief zijn. Die stuitert vaak van de energie. Die wordt al gillend gek bij het idee dat je niks gaat doen. Die drijft je, sjeest je leven door, gaat lekker hard en zorgt er vooral voor dat je vooruit komt in je leven.

Superfijn.

Maar niet als ie aan je stuur gaat zitten.

Mijn innerlijke Pusher gaat als ik even niet (bewust) op zit te letten met alle liefde op mijn schoot zitten en neemt niet alleen mijn stuur over maar ook het gaspedaal.

Mijn innerlijke Pusher is, zoals vanmorgen een mastermindklant zei, ‘meesterlijk slim’. Even een voorbeeldje:

Ik ging vanmorgen na mijn sessie even in de tuin zitten.

LET OP! Mijn Innerlijke Criticus is nu ook aanwezig tijdens het typen van deze tekst!! Die voegt: ‘na mijn sessie’ toe, want die wil niet dat jullie het gevoel hebben dat ik een beetje zit te niksen de hele dag in de tuin.

Dus.

Even terug naar dat moment. Ik ging dus even in de tuin zitten. Koffie drinken. Voor me uit staren. Het voelde wat ongemakkelijk. Weet je waarom?

Omdat mijn Pusher aanschoof. Die zegt dan dingen zoals:

‘Kun je niet beter even een luisterboek gaan luisteren?’

‘Weet je wat je moet doen? Neem een podcast op over hoe goed het is om even te niksen!’

Uhm… die laatste… daar was ik dus bijna ingestonken. Een podcast maken over hoe goed het is om even te niksen. Mijn Pusher vindt het helemaal niet goed dat ik ga zitten niksen, dus probeert slim en sluw mij te verleiden om een podcast op te nemen.

Maar ja, toen kwam er een andere kant die zei:

‘Practice what you preach. Je kunt niet gaan zitten podcasten over het goede van niks doen als je het zelf ook niet kunt.’

Dat is waar.

En ik had nog maar 16% batterij.

Anyway. Ik heb niet vandaag in de tuin deze podcast opgenomen. Mijn Pusher trok zich terug. Ik heb serieus, mijn Rustige en Kalme kant en mijn Zijnskant uitgenodigd en ik heb heerlijk van mijn kopje koffie gedronken.

Ik vertel je over de innerlijke Pusher in deze podcast

 

Ga zelf aan de slag met Voice Dialogue en als je die ook hebt: je innerlijke pusher:

Voice Dialogue programma voor mannen en vrouwen

Hetzelfde programma maar dan met speciale modules voor vrouwen (je merkt wel waarom)

Voice Dialogue programma voor vrouwen

Druk in je hoofd?

Uit je (drukke) hoofd komen, met je aandacht in het moment