ik kan niet goed genieten

Geniet jij echt van je leven? Heb je genoeg tijd om te genieten?

Heb jij het gevoel dat je te weinig tijd hebt om echt te genieten? Dat je heel erg druk bent maar steeds maar weer te weinig tijd hebt voor de mensen en de dingen die er echt toedoen?

‘Geluk zit in de kleine momentjes’. Je kent deze tekst wel als je zit te plassen bij iemand op de wc en die heeft nog een ‘ouderwets’ tegeltje hangen.

In deze tijd zou de tekst op het tegeltje zoiets als dit zijn:

‘Geluk is een lege mailbox.’
‘Geluk is 300 likes op je Instagrambericht.’

Nou ja. Ik overdrijf.
Of niet?

Voordat je denkt: ‘deze coach zit vandaag in een zemelbui’: geluk is echt wel iets waar je tijd voor moet maken. Meestal lukt het niet zo goed als je op de automatische piloot, 26 ballen in de lucht houdt, ook nog probeert mijn laatste podcast te luisteren, terwijl je een boswandeling tracht te maken.

Je ziet al: deze zin is heel fout. En niet alleen grammaticaal. Toch is het een doorsnee moment uit een veel te drukke en ONBEWUSTE dag van menig Nederlander of Belg (ja, ik heb ook veel Belgische klanten).

Wat ik nu ook weet: ook Belgen zitten veel te weinig in een heerlijke zetel te genieten van de opkomende zon terwijl ze nippen van hun vers bereide Latte Macchiato.

Goed, ik ben klaar met deze tekst. Wil je meer weten over hoe je wat meer van het leven kunt genieten, luister dan gewoon deze podcast.

Fijne dag!

Luister hier de podcast

Boeken van Matt Haid die ik heb gelezen (ik heb ze nog niet allemaal gelezen)

En het boek Mismatch (aanrader) waar ik het over had:

O ja, en dan nog deze over ‘energetisch opruimen’: