dankbaarheid

Dankbaarheid en waardering voor mensen die altijd alles beter en sneller willen

Over dankbaarheid is al veel gesproken en geschreven. Het lijkt zo voor de hand te liggen om dankbaar te zijn en dat dit je ook veel goeds kan opleveren. Toch is het soms het moeilijkst om te doen. Er is immers nog zoveel dat nog niet goed genoeg of af is.

Ik heb er zelf ook een handje van. Op allerlei gebieden. Ons fijne huis waar al zo veel aan verbouwd en verbeterd is, maar waar ik soms vooral nog de dingen kan zien die nog niet af zijn.

De content in mijn academy die al zoveel mensen helpt, maar nog niet genoeg. En als ik dat niet-genoeg-kantje van mezelf aan mijn stuur zet, dan vindt ie ook dat alle content nog beter en beter en beter moet worden. Er komt geen einde aan.

Focus op verbetering helpt enorm om te blijven groeien en om zaken voor elkaar te krijgen. Alleen blijf je maar jagen als je niet tussentijds ook even kijkt naar wat je allemaal al behaald hebt. Wat goed is aan nu. Meer gaat genieten van het proces. En daarvoor helpt dankbaarheid heel goed.

Dankbaarheid en waardering helpt ook om je relaties te verbeteren. Ook bij mensen waarbij je vooral irritatie hebt.

Tot slot helpt het om meer aan te trekken van wat je wilt.

Ik vertel je meer over de kracht van dankbaarheid (nu klink ik helemaal cliché) in deze podcast. Enne… haal even rustig adem. Dat doe ik namelijk niet in deze podcast.