perfectionist

Bekijk situaties vanuit andere kanten van jezelf (voice dialogue)

Ola!

We bekijken situaties vaak vanuit vaste gedachtenpatronen. Vanuit een bepaalde bril als het ware. Dat doen we vanuit primaire kanten van onszelf. Denk bijvoorbeeld aan:

– schuldgevoel

– innerlijke criticus

– perfectionist

– streber, pusher, kant die altijd maar nuttig moet zijn

– onzekerheid

– de kant die vooral beren op de weg ziet

– angst.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan omdat iedereen een eigen ‘set aan primaire kanten heeft’. Overigens geldt dat deze primaire kanten in niet in elke situatie hetzelfde is. Het kan goed zijn, dat je je op je werk anders voelt en gedraagt dan bijvoorbeeld bij je vrienden of familie. Ook dat heeft weer met kanten te maken.

Doordat we vaak situaties vanuit een zelfde soort bril bekijken, denken en handelen we ook vaak hetzelfde. Of we handelen helemaal niet omdat we er niet uitkomen.

Als je bijvoorbeeld veel je innerlijke perfectionist onbewust inzet, dan heb je niet snel het gevoel dat het goed genoeg is. Dan heb je vaak last van een ‘geforceerde energie’ oftewel: spanning. Het is nooit af, het is nooit goed genoeg en dat doet wat met je.

Ook als je veel beren op de weg ziet, dan heb je daar waarschijnlijk ook last van in je dagelijks leven.

Switchen van kant, kan letterlijk alles veranderen! Het helpt je sowieso genuanceerder naar situaties te kijken. Het helpt om tot andere gedachten, antwoorden en oplossingen te komen. Daardoor kun je je anders gaan voelen en als je je anders voelt… dan verandert uiteindelijk ook je persoonlijkheid ten goede.

Ik doe het je letterlijk voor in deze podcast zodat jij dit ook eens zelf kunt proberen. Veel plezier!

Enne… welke kant in jou herkende jij?

Doe mee met de bewustzijnscourse (eigen tempo). Nog een paar dagen voor een extreem hoge korting.

Luister hier de podcast

 

Ontdekken en krijgen wat je wilt in je leven, werk & relaties – Bewust Leven Course