frustratie

Als het niet gaat zoals jij wilt

Als het niet gaat zoals jij het wilt, wat doe je dan?

Tot mijn grote afgrijzen komt dan weleens mijn innerlijke klager, zeikerd, mopperaar tevoorschijn en met een beetje pech voor mijn omgeving is mijn innerlijke sarcast ook van de partij.

Gebeurt dit vaak? Nee, gelukkig niet. Maar als ze komen: nou berg je dan maar!

Afgelopen zomervakantie liep niet helemaal zoals ik dat wilde. Nou ja, dat zeg ik wel. Ik was immers zelf bij de beslissing betrokken om niet weg te gaan. Dat was een bewust besluit.

We wilden ‘de situatie met Corona’ even afwachten omdat we niet het risico wilden lopen om in quarantaine te moeten na onze vakantie. En ‘ineens’ (ander verhaal) konden we een hond adopteren. De hond waar we stiekem al voor gevallen waren. Aaron (mijn vriend) en ik besloten dat we de zomervakantie zouden gebruiken om onze hond te laten hechten aan ons en aan het huis. Kwam mooi uit dat we dan thuis zouden zijn.

Wat ik toen even niet had beseft, is dat mijn drang naar reizen en op avontuur gaan, samen met mijn gezin op pad gaan, de zon en nieuwe dingen en plekken ontdekken, zich niet nóg een jaar wilde laten beteugelen.

De eerste week van onze vakantie hadden we mensen in en om het huis om onze ramen te vervangen en het huis te schilderen. Heel fijn maar dat voelde niet echt als vakantie. Prachtig weer, dat dan weer wel.

De tweede week, toen we voor onszelf hadden, bleek een typische Hollandse zomer te zijn aangebroken. Regen met zonnige perioden.

Ik probeerde mezelf voor te houden dat het fijn was dat we vrij waren maar mijn optimistische kant moest plaats maken voor de afdeling Zeik, Mopper, Klaag, Frustratie en Co. Niet de meest geliefde afdeling.

Deze podcast gaat dan ook over het gevoel dat je kunt hebben als het niet loopt zoals jij het wilt, als je echt knetterhard je best moet doen om je goed te voelen in een situatie die niet biedt waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

En ook over:

  • Ontevredenheid
  • Frustratie
  • Je schaduwkanten
  • Wat de functie is van zeuren, klagen, ontevredenheid, mopperen
  • Jezelf even kwijt zijn (of tegenkomen, dat kan ook)
  • Waarom het zo belangrijk is conform je waarden te leven (helemaal met vakantie!)
  • Hoe je een bepaalde stemming kunt ‘ombuigen’
  • Waarom bewustzijn zo belangrijk is (anders nemen kanten het over en verlies je regie).

Luister hier de podcast

Online coaching

Wie ben je en wat wil je écht in je leven, werk en/of relatie(s)?

Bewust Leven Course (hoge instapkorting voor vroege beslissers)

Online coaching met behulp van je persoonlijkheidskanten (Voice Dialogue)