Dankbaarheid

Vanuit dankbaarheid meer mooie dingen in je leven aantrekken

Dankbaarheid. Als je podcasts luistert over persoonlijke ontwikkeling en/of de wet van de aantrekkingskracht, dan heb je het woord ongetwijfeld meerdere keren voorbij zien komen.

En dat is niet voor niets. We kunnen niet tegelijkertijd negatief zijn én dankbaar zijn. Hoe dankbaarder je bent, hoe positiever je in het leven staat.

Waarom doen we dat dan niet met zijn allen? Een van de redenen is dat ons brein primair geprogrammeerd is om jou veilig te houden. Daarom staat het ingesteld op het signaleren van gevaar, dreigende situaties en dingen die mis zouden kunnen gaan. Simpelweg een bril die standaard op staat om naar de wereld te kijken. Dit is overigens niet bij iedereen hetzelfde!

Een houding van dankbaarheid kan je veel brengen. In de eerste plaats voor jezelf. Door dankbaar te zijn zet je als het ware een andere, positieve bril op. Alles ziet er anders uit door die bril. Ook zul je merken dat je emoties beter worden. Je komt als het ware in een positievere, hogere vibratie. Misschien ken je de term ‘vibratie’ wel uit de wet van de aantrekkingskracht.

Over de wet van aantrekkingskracht gesproken. De wet van de aantrekkingskracht stelt dat het gelijke het gelijke aantrekt. Dat weet je vast als je spreekwoordelijk met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Daarna lijkt alles mis te gaan. Andersom is dat ook zo. Vanuit een dankbare houding, trek je meer van hetzelfde aan.

En tot slot: je brein kan ook alleen maar goed voor jou werken als je het vertelt wat je WEL wilt. En ook: waar je meer (soortgelijks) van wilt in je leven. Daarom is het handig dat je dat elke dag ook letterlijk benoemt.

Er zijn veel studies geweest naar het effect van dankbaarheid. Onder andere onder een groep getraumatiseerde soldaten. Ze hielden een dankbaarheidsdagboek bij en dat had zoveel positief effect op hun traumagevoelens!

In deze podcast vertel ik je meer over dankbaarheid en alle andere effecten die het heeft. Ik vertel je ook dat het soms lastig is dankbaar te zijn als je veel bezig bent met wat allemaal nog beter moet.

Veel plezier!

Luister mijn podcast op SoundcloudItunes of Spotify! of op elk ander podcastkanaal door op wendy borst te zoeken.

Je mijn podcast ook luisteren op YouTube. Vergeet je niet te abonneren als je daar bent. Dan weet je zeker dat je niets meer mist.

Fijne dag! Enne…. Waar ben jij op dit moment dankbaar voor?