Kun je moeilijk ontspannen

Onrust in je kop – tip om de boel weer rustig te krijgen

Herken je dat? De zon schijnt en je vindt dat je wel even pauze verdient. Je gaat met je hoofd in de zon zitten en je hart bonkt als een idioot door je lijf. Je voelt onrust en kan totaal niet genieten van de zon en ontspannen is al helemaal geen optie.

Grote kans dat jij in het bezit bent van een innerlijke pusher. Een kant van jou die wilt dat jij je nuttig maakt, die altijd maar door wil gaan en ervoor zorgt dat je zoveel moet van jezelf. Superfijn want die kant heeft je al heel veel gebracht maar ook…

SUPERINRRITANT! Want jij kunt niet ontspannen en het lijkt wel alsof je steeds maar in die hoge versnelling door blijft draaien, zelfs in situaties die ontspannen ‘zouden moeten zijn’.

De enige manier om eraan te ontsnappen is vaak maar weer doorgaan. Ideaal recept voor een burn-out trouwens.

Ik heb het vermoeden dat als jij dit leest, af en toe snakt naar een rustig hoofd die heerlijk kan genieten van de zon of anderen ontspannen bezigheden. Ik gebruik hiervoor een leuke oefening die mijn innerlijke pusher de mond snoert als ie weer eens overdrijft. En natuurlijk leg ik je in de video hieronder uit hoe jij die ook kunt gebruiken.

Fijne (ontspannen) dag!