Dag 1 uitdaging week zonder brood: alles doet het nog

Dag 1 van mijn nieuwste uitdaging, namelijk een week zonder brood, verliep vlekkeloos. Ik heb mijn boterhammen niet gemist.

Ik startte mijn dag zoals gewoonlijk met een latte macchiato en twee kiwi’s. Daarnaast dronk ik twee grote mokken met heet water en vers geperste limoensap.

Uhm… dat de uitdaging vandaag zo makkelijk ging, kwam ook doordat ik een appeltaartje heb gegeten. Die was nog over van de verjaardag van Aaron. Zo zonde en slecht voor het milieu om weg te gooien, zeg maar. Ik werd dus feitelijk gedwongen om ‘m op te eten in het kader van maatschappelijke betrokkenheid.

‘s Middags heb ik een bakje frambozen gegeten en verder… niets. Hmmm… da’s niet zoveel. Geen wonder dat mijn buik vandaag behoorlijk plat is.

Waar ik erg blij van werd is van een pakketje met nieuwe boeken, waaronder ‘De voedselzandloper’. Als ik door het boek blader, lees ik al dat aardappelen, pasta, rijst en brood eigenlijk niet bedoeld zijn voor het menselijk lichaam.

Vandaag ging dus makkelijk, maar hoe verloopt het straks tijdens een nieuwe werkweek? Begint mijn maag dan niet heel erg te knorren? En zo ja… waar ga ik dat geluid dan mee dempen?

Kortom: wordt vervolgd!