ANGST

Lieve allemaal,

Angst, het lijkt alsof we het allemaal erg goed kennen. Het is ook universeel. Zonder angst zouden bij niet meer bestaan. We mogen er blij mee zijn als het functioneel is. Maar heel vaak werkt angst verlammend en gaat het ten koste van onze levenskwaliteit.

In een livemeeting met een groepje vrouwen die meedoen met het online programma Voice Dialogue kwam angst duidelijk bij ons allemaal naar voren. Ik heb gedeeld hoe ik kijk naar angst en hoe ik mijn eigen angststoornis die ik tot in mijn volwassen leven had, doorbroken heb. Wat ik bedoel met doorbreken is het volgende:

Eerder had angst in veel situaties de hoofdrol in mijn leven. Het verlamde mij en ik dacht toen nog dat ik het moest overwinnen.

Nu, weet ik beter. Angst heb je nodig. Angst helpt je geweldig als het FUNCTIONEEL is. Als je angst EEN rol geeft in plaats van de hoofdrol en er dus letterlijk andere kanten naast zet, dan zal je merken dat Angst een minder grote rol gaat spelen in je leven. Je gaat weer LEVEN in plaats van OVERLEVEN.

Ik kan het weten omdat ik echt een angststoornis heb gehad en dus ook weet hoe angst een enorme rol kan spelen in je leven en je functioneren en levenskwaliteit kan beïnvloeden.

Ik heb ook niet voor niets een specialisatie in coaching bij angst.

Ik deel in deze podcast hoe ik kijk naar angst en hoe ik zelf maar ook mijn klanten help om angst weer functioneel te maken. Zodat je weer kunt doen wat je het liefst doet en daar ook echt van kunt genieten.

Want het hoogste doel in het leven is volgens mij vreugde ervaren.

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Luister de podcast op:

Ben je trouwens al abonnee?
Heb je er wat aan? Leuk als je ‘m dan wilt delen!

Liefs, Wendy

PS weet ook dat je niet alleen bent. Je wilt niet weten hoeveel mensen ik coach die een vorm van angst hebben!

Ben je al member van mijn motivatie WhatsAppberichten? Voor 29 euro krijg je een maand lang elke dag appjes met inzichten, tips en coachingsadvies. Ik help je met dagelijkse dingen waar iedereen tegenaan loopt. Ook deel ik veel uit de neurowetenschap omdat ons brein zo enorm geweldig instrument is maar we het voor het grootste gedeelte (96%) onbewust gebruiken. We laten veel kansen liggen! 

Boeken waar ik het over had:

Pam Grout (aanrader)

Oplossingsgerichte coaching