wendy borst

Wat als je mannelijke- of vrouwelijke deel overheerst?

Ik heb voor de gelegenheid even mijn ‘meisjes-t shirt’ aangetrokken.

wendy borst

(Ja ja, ik zoek nog naar een manier om niet te selfieachtig over te komen én in de camera te kijken. ‘Blijf oefenen’, zeg ik tegen mezelf.)

Zou ik normaal nooit aan doen tijdens een sessie, dat shirt aantrekken. Vandaag wel om mezelf een beetje te ‘stretchen’. Provoceren wilde ik eerder schrijven maar dat woord vindt mijn brein niet zo fijn, want: WEERSTAND. Weerstand om een shirt aan te trekken waarop een meisje (in stoere kleding, dat dan weer wel) staat. Want ai. Straks denken ze dat ik maar een klein meisje ben.

Ai.
Ai.
Ai.

MAAR een klein meisje… Wat impliceer ik hiermee?

En stel je dan voor dat ik letterlijk ook niet zo groot van stuk ben. Met een beetje gesjoemel op mijn paspoort, kom ik tot ongeveer 1.64.

Die lengte is het probleem niet. Die kun je trouwens nog best een eind opkrikken met een paar leuke pumps. Zie mijn bericht van vanmorgen op Instagram.

Als iets te hoog staat in de supermarkt, dan ga ik gewoon op het richeltje staan, en tik ik het naar voren. Dan vang ik het op. Meestal. Heb ik een komkommer in mijn mandje, dan biedt die soms net uitkomst. Dan kom ik net effe verder. Als geen enkele komkommer meer helpt of ik heb het richeltje bijna kapotgemaakt, dan vraag ik het een lang persoon. Tot nu toe meestal een man. Die het meestal heel leuk en grappig vindt om je te helpen.

Mannen helpen namelijk graag, is mijn ervaring.

Maar ja, vind ik het ook grappig? En sta ik het toe? Want ik ben immers een zelfstandige, onafhankelijk vrouw. En die vragen natuurlijk geen hulp.

Doe effe normaal, zeg. Die doen dat zelf.

Als je daarin een beetje doorslaat, zoals ik wel een handje van heb, dan werkt dat onafhankelijkheidsgedoe tegen je. Trouwens, veel van dat onafhankelijkheidsgedoe is gewoon angst. Doorslaan in je mannelijkheid- of je vrouwelijkheid is bij alle twee (of zijn het er tegenwoordig drie?) geslachten geen goed idee.

Hoe herken je dat nou in jezelf en vooral: hoe zorg je voor TADAAAA! ‘Het juiste evenwicht’? Dat vertel ik je in mijn nieuwste podcast.

Nog meer vrouwelijkheid vind je hieronder

Voice Dialogue