onzekerheid

Wat geloof jij over jezelf? Hoe kun je meer in jezelf geloven en uit je comfortzone komen?

Ik waarschuw je alvast: er komt een scheldwoord voor in deze podcast. Scheldwoorden hebben een bepaalde lading en die hoeft niet altijd negatief te zijn…

Soms zet het kracht bij. Helpt het om iets te doorbreken.

Misschien ken je het boek ‘F.ck it’ van John Parkin. Of: ‘De edele kunst van not giving a f.ck’. En dan hebben we er nog eentje van Nederlandse bodem: ‘F.ck die onzekerheid’ van Vreneli Stadelmaier waar ik ooit een training van heb gehad toen ik nog bij het Kadaster werkte. Over het Imposter Syndrome.

Ken je dat? Het is een ‘syndroom’ dat veel bij vrouwen voorkomt, vooral vrouwen in hoge posities. Ik noem het ook wel: het verborgen kleine meisjes syndroom. Het klein houden van jezelf omdat je bang bent dat je het niet waar kan maken of door de mand valt.

Anyway. Daar kan ik ook een hele podcast over opnemen en dat zal ik vast weleens doen maar deze gaat vooral over hoe we onszelf in onze comfortzone houden omdat we stiekem toch wel een beetje bang zijn dat we het niet redden buiten die zone. Dat het teveel energie kost, dat succesvol zijn toch wel een beetje te eng is.

Wij zijn zelf vaak onze grootste saboteur.

Ik ook de mijne. Ik ga heus niet doen alsof ik als coach het allemaal al uitgevogeld heb. Alsof ik niet zelf regelmatig trap in de ‘trucjes’ van mijn eigen brein die me graag wil laten geloven dat de plek waar ik nu ben toch echt wel de beste is.

Goede nieuws van dat ik wél coach ben, is dat ik mogelijk wat sneller in de gaten heb dat ik mezelf aan het saboteren ben (en soms ook niet) en wat ik dan (allemaal) kan doen om die saboteur de deur te wijzen. Soms kan ik het in zijn nekvelletje grijpen en het vriendelijk naar buiten bonjouren maar meestal is er een goed gesprek en een duidelijke ‘ERUIT’ voor nodig.

Een methode die ik hiervoor inzette was er een die ik ook deelde in mijn ‘De kracht van je brein en de wet van de aantrekkingskracht WhatsAppgroep’.

Ik deel ‘m nu ook met jou. Omdat jij vast ook je eigen innerlijke sabotagesystemen hebt.

Fijne dag!

Kom je er in je uppie niet uit? Kun je wel een liefdevol schopje onder je kont gebruiken? Mijn aanbod vind je hier.

Luister de podcast hier

PS je zou me een groot plezier doen als je mijn podcast wilt beoordelen op Apple Podcast. Dank, dank, dank. Weet je niet hoe? Mail of app me dan even.

Boeken over en met dat beruchte scheldwoord