Schoenentic dochter blijkt besmettelijk

Er was een tijd… dat ik niet zoveel gaf om schoenen. Dat ik koos voor praktisch in een kleur die overal bij paste. Er was een tijd dat ik mijn dochter kiwi’s voerde met een lepeltje en haar snottebellen afveegde.

Die tijd is voorbij. Mijn dochter haalt tegenwoordig haar eigen kiwi’s en blijkt een niet aangeboren schoenentic te hebben. Dat wil zeggen: het kan geen genetische afwijking zijn van mijn kant. Toch had ik vandaag even een momentje dat ik mij afvroeg of een tic van je kind overdraagbaar kan zijn op jou als ouder. Ik heb helemaal geen schoenen nodig, geen blauwe, geen bruine, maar toch had ik van de week heel erg zin me over te geven aan de drang om nutteloze maar leuke pumps te bestellen.

Als je kind ontwaakt uit de pubertijd, net op het moment dat je van gekkigheid niet meer weet welke haren je nog uit je kop moet trekken, ontstaat er een nieuw soort band met je kind. Volwassen, rustig, waardevol en heel erg gezellig. En dan stuur en krijg je naast de dagelijkse appjes van wat we koken, eten en drinken en waar we zijn, ook zulke appjes:

Schoenen
We gingen voor een parasol kijken op Wehkamp.nl maar Aaron begreep net bij ontvangst van het pakket, dat ik een zijweggetje ingeslagen was tijdens het bestellen.
Schoenen
Ik ging voor de pump, Lisa voor een combi-pump met gymp.
Schoenen
De zon op mijn benen zou me goed doen.

Schoenen    SchoenenSchoenen  Schoenen

Dus lieve ouders van pubers: de tijd dat je je afvraagt hoe je deze periode door moet komen zonder al te veel kleerscheuren, gaat voorbij. Er is hoop. En een coach kan je daar heel goed bij helpen. In de tijd dat Lisa een puber was, heb ik ook een paar coachsessies gehad om mezelf uit te laten dagen te kijken naar wáár ik precies mijn energie in ging steken en waarin niet maar ook om samen te sparren over een goede aanpak in bepaalde situaties. Je komt als ouders in een heel andere fase als je kinderen ineens sneller dan jij aankunt, zich los willen maken en blijken te beschikken over een mond die ze prima kunnen gebruiken. Kortom: heb jij ook behoefte aan wat ondersteuning in de opvoeding? Mail, app of bel me dan op 06 – 38108091.