Een happie van Appie

Een memorabel moment: ik heb een recept uitgeprobeerd!

‘Nou en? Wat is daar zo bijzonder aan?’ Dat is mogelijk een reactie van iemand die mij niet goed kent. Voor degenen die mij wel kennen, zal de reactie zoiets zijn als deze: ‘WENDY? Recept? Met eten?’

Ik ben dol op eten, een echte fijnproever en kook graag gezond. Alleen… het woord ‘gezond’ in deze zin moet ook echt blijven staan waar ie staat. Anders staat er: ik kook graag en dat is niet het geval. Ik heb er geen hekel aan maar kan me er niet op verheugen. Ik ga dan liever stofzuigen of poetsen. De afspraak bij ons is: wie het eerst thuis is, kookt. (Mocht je mij dus zes rondjes over de rotonde zien ‘doen’: niet doorvertellen aan Aaron!)

Afgelopen zondag leek het mij een goed idee uit te proberen of het wat voor ons is: online boodschappen doen. Aaron en Lisa associeerden het in de eerste (en tweede) instantie met lui, ik met praktisch en efficiënt.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik klikte in de webwinkel op ‘recepten’ en ontdekte dat je ook meteen alle ingrediënten in je mandje kon’ gooien’. Wat een verademing! Niet meer voor elk snufje en theelepeltje naar een ander gangpad of andere winkel. Zou het dan toch wat voor mij zijn, receptjes proberen?

En zo zat ik met mijn haar rechtop mijn kop (denk aan een getoupeerde suikerspin), in een joggingbroek in bed, terwijl ik door de virtuele AH liep.

Uhm… efficiënt? Ik tikte nog net de 30 minuten niet aan, maar dat scheelde niet veel.

Tel daarbij op dat de pinautomaat van AH geen bereik had en dat ik samen met de AH bezorger op straat (ja, echt) stond om te kijken of we daar beter bereik hadden. Twintig minuten later en een gekrenkte ego (20x pinnen op straat onder een lantaarnpaal, is best opvallend) en versleten pinpas verder, pakten we de kratten met onze bestellingen uit. Helaas… de courgettes waren toch niet op voorraad. Zo jammer, moest ik toch nog naar de supermarkt.

Maar goed. Vanavond was het moment, dat ik het menu in elkaar zou knutselen.

Zie hier de ‘voorbereiding’. Het resultaat zie je in het plaatje bovenaan deze blog.

Wendy als keukenprinses