wat wil ik

Workshop maken decoratieve praatstok – zo kom je ook nog eens aan het woord

Heb je soms het gevoel dat niemand naar je luistert? Voel je je niet gehoord? Of ben jij misschien zelf degene die de oren van iedereens hoofd kletst? In beide gevallen is het gebruik van een talkingstick een superleuke, speelse en laagdrempelige manier om de communicatie te verbeteren.

Talkingstick?

De talkingstick komt van de indianen; hij werd gebruikt bij een vergadering van de stam. Diegene die de stok vasthoudt heeft het recht om te spreken en mag niet onderbroken worden; degene die daarna komt herhaalt in het kort wat de voorganger heeft gezegd.

Waar en wanneer te gebruiken?

Ik stel voor dat je een grotere (hand)tas aanschaft of een lus maakt aan je jas om voortaan (na de workshop dan he?) de talkingstick mee te nemen naar:

  • je werk, wedden dat nu iedereen aan het woord komt die wat wil zeggen en ook echt gehoord zal worden?
  • je vrienden, wedden dat je dingen te weten komt die je eerder niet wist? En dat gesprekken diepgaander worden?
  • je familie, wedden dat de gesprekken anders worden?
  • of je laat ‘m thuis. Wedden dat je relatie erdoor verbetert?

 

Geef je creativiteit de ruimte en kom naar de workshop op vrijdag 23 februari of informeer naar een volgende datum

Evelyn Averink, kunstenares @Evelyn’s atelier in Loenen en moeder van mijn goede vriendin Maaike geeft deze workshop. Ik ben weg van Evelyn en ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn.

Er zijn nog plekken voor aanstaande vrijdag 23 februari van 09.30 uur tot 12.00 uur. Kun je dan niet? Neem dan even contact op met Evelyn om te overleggen over een volgende datum (vrijdagen, zaterdagen in de ochtend of middag) bij minimale deelname van 4 personen.