meer plezier in je leven

Wil je meer plezier en passie in je leven?

Aloha!

En weer een nieuwe podcast. Dit keer over iets dat veel mensen zeggen in mijn praktijk. Namelijk: dat ze plezier en passie missen in hun leven. Ze hebben het gevoel dat ze leven op een automatische piloot. En dan vliegt de tijd… Herken je dat?

Onderwerpen in deze podcast:

  • het gevoel hebben dat je niet alles uit je leven haalt;
  • gemis aan passie en plezier in je leven;
  • sleur voelen;
  • op de automatische piloot leven;
  • tijd die voorbij vliegt en waarom dit zo is;
  • iets missen in je leven;
  • te weinig positieve impulsen hebben in je leven, werk en/of relatie(s);
  • verlangen naar onbezorgdheid, genieten van het leven.

Luister de podcast hier (vergeet je niet te abonneren of een reactie achter te laten)

Boeken over dit onderwerp

Persoonlijke waarden, zinvol en betekenisvol leven, plannen maken en uitvoeren, doelen stellen en geld

Onderstaande boeken kun je gebruiken bij je persoonlijke ontwikkeling maar ze zijn ook heel betekenisvol voor je zakelijke ontwikkeling als medewerker in loondienst, leidinggevende, directeur of ondernemer.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (een van  mijn favorieten!)

Het luisterboek (zit er ook tussen) kan ik bijna dromen, zo vaak heb ik ‘m geluisterd. Dat heb je ook zo gedaan want het duurt iets meer dan een uur. GEWELDIG! Zo coach ik mensen vaak om ‘Scherp-je-zaak-tijd’ te nemen met alle geweldige gevolgen van dien. Dit boek kun je ook zo goed gebruiken als je een relatie of gezin hebt. Het geeft richting in je leven, maakt helder wat echt belangrijk is en sluit perfect aan bij mijn coaching op persoonlijke waarden en de programma’s die ik hierover aanbied.

Nog wat boeken van Stephen Covey

The One Thing (Engels) en Doe een ding (Nederlands)

Deze tip kreeg ik ooit van Alex-Lie-Happo in het interview dat hij met mij deed, een paar jaar geleden. Dit boek helpt je om voor jezelf te bepalen wat het allerbelangrijkste is in je leven. Ik las het origineel in het Engels maar hij is er nu ook in het Nederlands.

Een werkweek van 4 uur

Misschien ken je ‘m wel, hij is een tijd heel populair geweest. Het heeft echt wel een Amerikaans tintje (je houdt ervan of niet) maar het inspireerde mij om anders te denken en te werken. Slimmer vooral.

Vind je Ikigai (een van mijn favorieten)

Dit boek heb ik gelezen met liefde en een gevoel van geluk. Zo puur, zo simpel maar zo ver van ons verwijderd soms in ons hectische bestaan. Dit boekt raakt mijn eigen persoonlijke waarden. Dit boek gaat over de levensstijl van een van de blue zones. De blue zones zijn gebieden in de wereld waar mensen heel vitaal heel oud worden. dit boek gaat over een van de bue zones, een eilandje van Japan en dan vooral over de manier waarop zij leven.

Rijke pa, arme pa

Geld. Een taboe voor veel mensen. Geld is in mijn ogen een middel om te kunnen doen wat je graag doet. In mijn geval om tijd vrij te hebben om met de mensen waar ik van hou te kunnen zijn, om vrijheid te ervaren, om te reizen, om mezelf te ontwikkelen, om te lezen, om te leren, om te kunnen reflecteren, om gezond te kunnen leven (goed eten, supplementen), om dingen makkelijker te regelen in mijn leven en ga zo maar door.

Dit boek is echt een aanrader. Ik deel zijn visie als het gaat om ons schoolsysteem en hoe we leren reactief te denken. Ik hou van zijn manier hoe hij naar geld kijkt. Geld werkt voor ons in plaats van dat we voor geld werken en vaak onze tijd inruilen. Onze kostbare tijd. ECHT EEN AANRADER!

De creatiespiraal (aanrader)

Dit boek heb ik moeten lezen voor mijn opleiding tot lifecoach. En het boek heeft me letterlijk door een tijd heen geholpen dat ik niet goed wist hoe ik het allemaal moest aanpakken om voor mezelf te beginnen. Wat een heerlijk boek!

Zijn opvolger is ook aan te raden! Die lees ik momenteel.

De ontknooping

En speciaal voor kindjes:

Filo ontdekt 1 – De wonderlijke weg van wens naar werkelijkheid

De Rijkste Man van Babylon