wet van aantrekkingskracht

Hoe gebruik je de wet van de aantrekkingskracht zonder zweverig te zijn?

In het begin toen ik bezig was met de wet van de aantrekkingskracht, voelde ik enorme weerstand. Dat had ik overigens ook bij het lezen van The Secret jaren geleden. De wet van de aantrekkingskracht was een onderdeel uit mijn opleiding, dus ik moest er ‘wel doorheen’ wilde ik dat papiertje halen.

Wat ik toen nog niet wist, was dat de lessen uit de wet van de aantrekkingskracht zoveel goeds in mijn leven zouden brengen….

En ook nog niet dat het helemaal niet zo zweverig was als ik dacht. Ook al pestte Aaron mij in het begin nog met opmerkingen of hij misschien een bezem moest gaan kopen voor mij; ik ging door met experimenteren met deze toch wel magische wet.

Het werkte maar mijn brein dat vooral van feiten hield en dingen uit kunnen leggen, wilde graag een logische vertaalslag maken. Dat lukte door naar de werking van het brein te kijken. Ik zag veel overeenkomsten tussen hoe ons brein werkt en de wet van de aantrekkingskracht.

Ik begon ook steeds meer te verlangen naar meer vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, vertrouwen in het leven, vertrouwen in dat dingen op het juiste moment komen, dat niet alles van te voren helemaal uitgestippeld kan of hoeft te worden. Ik merkte dat alles vanuit ratio benaderen, niet de sleutel was tot een gelukkig leven.

De wet van de aantrekkingskracht heeft me juist daarmee geholpen: VERTROUWEN. De juiste vragen stellen. Weten dat je niet alles zelf hoeft te doen en zelf hoeft te bedenken. Dat je open mag staan voor inzichten, antwoorden en oplossingen die vaak komen zonder dat je kunt verklaren HOE.

Dat is ook een van de fundamenten van de wet van de aantrekkingskracht: jij gaat over het waarom en het wat, het Universum (of hoe je dat ook wilt noemen) én je onbewuste brein gaan over het hoe.

Dat klinkt makkelijk maar dat was echt wel even (lees; jaren) trainen.

Voor mij is dus de wet van de aantrekkingskracht niet: ‘Alles wat je wilt en waar je veel aan denkt, komt naar je toe.’

Wat het wel is, vertel ik je in deze podcast.

Luister hier de podcast over de wet van de aantrekkingskracht