wet van aantrekkingskracht

Wat wil je echt? Wat betekent je roeping?

‘Roeping’. Ik blijf het een mooi woord vinden. Elke dag laat het leven je zien waar je van houdt. Je emoties zijn je richtingaangevers hierin. Maar je ‘moet’ wel luisteren, horen en zien om je bewust te worden van hoe je jouw leven zo kunt vormgeven dat het betekenisvol is.

Zo ervaar ik vaak intense emoties bij het zien van natuur- en reisprogramma’s op tv. Bestemmingen waarin de natuur een grote rol speelt. Het rauwe, onherbergzame. Niet de Friet van Piet in een Spaans toeristendorp.

Terwijl ik wél kan genieten van slenteren over de boulevard en genieten van de levendigheid. Maar dan wel met een huisje in de Spaanse bergen.

Een boek lezen over het leven in Alaska, bijvoorbeeld, kan me mateloos intrigeren. Niet omdat ik wil emigreren en daar wil leven. Het laat me zien dat ‘dichtbij de natuur en mijn eigen natuur’ belangrijk voor me is. Het laat me zien dat eenvoud, verbinding met mensen, de schoonheid van de natuur, de seizoenen, avontuur en vrijheid belangrijk voor me zijn.

Elke dag krijg je signalen waarmee je wat mee kunt doen. Ontdekken wat je echt wilt bijvoorbeeld. Ontdekken waar je de richting van je leven, werk of relatie(s) mag bijsturen. Hoe kan het nog leuker en betekenisvoller worden? Elke dag kun je daarover leren.

Hoe vertel ik je in deze podcast.

Linkjes waarnaar ik verwijs in de podcast:

Luister hier de podcast