Hoe kom ik uit mijn hoofd?

Vastzitten in je hoofd – hoe kom je er weer uit?

Ben jij – zoals schrijfster Lisette Thooft dat zo mooi zegt – een wandelend hoofd op pootjes? Lijkt jouw hoofd een gedachtenfabriek die 24 uur per dag produceert? Om gek van te worden!

Ik kom het veel tegen in mijn praktijk. Mensen zeggen dan dat ze veel piekeren, continu bezig zijn met denken aan dingen die nog moeten gebeuren, dat ze zich opgejaagd voelen en dat het heel erg lastig is om te ontspannen of in het ‘nu’ te komen. Als ze dan gaan zitten, dan kunnen ze zich niet overgeven aan het moment en lekker genieten.

Gisteren had ik ook zo’n moment. Ik zat in de auto, het was fantastisch weer, 23 graden en een zon die krachtig scheen. Ik voelde de warmte op mijn huid. Ik mocht genieten van een paar vrije uren en het vooruitzicht van een dag zonder afspraken om even lekker dingen voor mezelf en mijn praktijk te kunnen doen, waar en wanneer ik dat maar wilde doen. Vrijheid dus.

Maar ik voelde het niet.

Ik reed daar in de auto en zei tegen mezelf: ‘Lekker vrij!’ Maar het kwam niet binnen. Heel irritant vond ik. Jammer ook want het stond het genieten van iets dat ik normaal zo fijn vind, in de weg.

Ik heb toen meteen wat dingen gedaan om weer contact te maken met ‘het moment’ oftewel: om uit mijn hoofd te komen. En dat lukte. Terwijl ik dat deed, heb ik het voor jou opgenomen. Ik weet namelijk dat veel mensen er last van hebben en het zou fijn zijn als deze tips jou ook zouden helpen op een moment dat je weer eens vast zit in je hoofd. PS als je een podcastfan bent, dan kun je ‘m ook beluisteren via Itunes.

Veel luisterplezier en tot de volgende keer!

Denk je dat meer mensen hier wat aan hebben? Ik waardeer het als je dit artikel deelt. Dank je wel!

Enne… een mooie dag vandaag!