Tips om te bepalen wat je wilt in je leven

“Wat wil ik nu eigenlijk in mijn leven?” Het lijkt een simpele vraag maar in de praktijk zorgt het bij veel mensen voor eindeloos gepieker. Veel mensen weten wel wat ze niet willen maar krijgen geen antwoord op: ‘Maar wat dan wel?’

Eén van de kenmerken van oplossingsgerichte coaching – een variant die ik veel inzet – is nagaan wat je al wel weet. Het is makkelijker om te bouwen op wat er al wel is. Het geeft instant opluchting en je voelt weer regie in je leven. Je voelt dat je aan het bouwen bent aan een leven dat zinvol en betekenisvol is. En dat hoort weer bij lifecoaching.

Ik heb je hier niet aan tafel maar ik wil je hier wel graag bij helpen. Daarom deel ik regelmatig tips en ervaringen met je in mijn podcast, te vinden op Youtube, Itunes en Soundcloud. Vandaag help ik je op weg om de vraag: ‘Wat wil ik nu eigenlijk’ te beantwoorden door deze op te knippen in hapklare, leuke brokken.

Stap 1 is: ontdek wat je persoonlijke waarden zijn en stap 2: bepaal de belangrijkste condities voor een leven waarin jij gelukkig bent en je goed voelt. En ga daar op verder bouwen. Wil je hier lekker zelf mee aan de slag? Bekijk dan eens deze korte cursus (4 tot 6 uur) die je vanaf je telefoon, tablet of computer kan doen. Weinig theorie, veel interactie met je dagelijks leven.

Bekijk cursus: Als je niet weet wat je wilt, bepaal dan eerst je richting.