overprikkeld

Overprikkeling en onderprikkeling

Deze podcast gaat over overprikkeling en onderprikkeling. Vooral overprikkeling is bekend bij veel mensen, in het bijzonder bij mensen met een creatief, hoogsensitief, druk, chaotisch of hoogbegaafd brein.

Onderprikkeling komt veel vaker voor dan je denkt. Je kunt je dan overprikkeld voelen maar dan merk je dat rust, als je dat al neemt, niet genoeg is. Je hebt dan als het ware te weinig voedende prikkels of teveel prikkels die jouw brein vermoeien. Sociale vermoeidheid is daar een goed voorbeeld van. Mensen merken dat vaak pas als ze iemand treffen waarmee ze ‘op hetzelfde level zitten’. Er is ware connectie. En dan leef je op. Zelfs als je moe bent…

Tijdens sessies heb ik al zo vaak samen met mijn klanten ontdekt dat ze dachten overprikkeld te zijn maar dat het onderprikkeling was of allebei. En als je dat weet, weet je ook dat je ‘het juiste probleem oplost’. Wel zo fijn.

Ik vertel je erover in deze podcast.

Weten welke prikkels jou voeden, vervuilen of (ver)vullen, is de basis. Die zelf kennis heb je nodig om te weten hoe je onderprikkeling en/of overprikkeling bij jezelf voorkomt, hoe je ervan kunt herstellen of op welke manieren jij het best oplaadt. Hiervoor kan ik je dit online programma waarbij je gaat leren leven op basis van jouw (voor)waarden echt aanraden.

Luister hier de podcast over overprikkeld of onderprikkeld zijn, of zelfs allebei

Boeken die ik aanraad: www.wendyborst.nl/boekenlijst
Jezelf coachen met mijn coachtools & programma’s: www.wendyborst.nl/onlinecoachaanbod
Instagram: www.instagram.com/wendyborst.nl/
Online magazine, guide en platform: www.mindshifters.nl
Boek een sessie: www.wendyborst.nl/afspraak