Ben jij gelukkig in je leven?

Niet helemaal gelukkig zijn, iets of passie missen in jezelf, je leven, werk of relatie

Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat ze zichzelf kwijt zijn. Of dat ze weer die oude versie van vroeger van zichzelf terug willen. Die was leuker in hun ogen. En soms ook in de ogen van hun partner. Maar ook dat ze ‘iets’ missen in hun leven. Het leven voelt eerder als een waakvlammetje dat ‘kabbelt’ (het gaat zijn gangetje) dan een passievol vuurtje met veel (levens)energie en plezier.

Heel vaak heeft dit gevoel te maken met twee dingen:

1. Je leeft volgens de verwachtingen van iemand anders of de maatschappij

Je leeft je leven niet op basis van je eigen waarden (en normen) maar op basis van die van je ouders, omgeving, vrienden, maatschappij en dat voelt inderdaad alsof je niet ‘helemaal jezelf bent’. Dit zorgt ook voor innerlijke conflicten, ontevredenheid, gevoel van jezelf verwijderd te zijn. Je mist passie in je leven, voelt vaak sleur, het voelt mat of vlak. Kortom: je leeft zeker niet voluit!

2. Bepaalde kanten van jou hebben (onbewust!) de regie overgenomen

Door gebeurtenissen, vroeger in je jeugd of in je volwassen leven, zijn er soms subtiele, soms wat minder subtiele gebeurtenissen geweest die ervoor zorgden dat bepaalde kanten in je persoonlijkheid de regie hebben overgenomen. De meest voorkomende kanten in mijn praktijk zijn:

  1. Een pleaser die voor iedereen zorgt, koste wat het kost de harmonie wil bewaren.
  2. De conflictvermijder die lijkt op de pleaser omdat ook deze de hamonie wil bewaren.
  3. De innerlijke criticus die je ervan langs geeft en vindt dat jij nooit goed genoeg bent, er valt altijd iets te verbeteren aan jou. De innerlijke criticus is heel druk met jou laten voldoen aan de normen van de maatschappij.
  4. De presteerder die moet presteren om goed genoeg te zijn of om aanzien te krijgen maar vaak gaat dit ten koste van het persoonlijke geluk
  5. De pusher die zorgt voor onrust en gejaagdheid, die wil altijd door en wordt vaak vergezeld door wilskracht. Samen vormen ze een soort innerlijke slavendrijver. Je mag pas zitten of ontspannen als je lijstje is afgewerkt.
  6. De perfectionist – die kom ik heel vaak tegen! Alles moet perfect. Doodvermoeiend. De perfectionist ziet ook alles wat nog niet goed genoeg is en gedaan moet worden.
  7. De verantwoordelijke die altijd eerst doet wat moet en dan pas aan zichzelf toekomt. Er moet zoveel in dit leven! De huur of hypotheek moet betaald worden, de was en het huishouden, boodschappen etc.
  8. De (ver)zorger. Die zorgt ook voor iedereen en slaat soms door in de redder waarop altijd door iedereen een beroep wordt gedaan.

Herken je er één of meerdere?

Maar wat kun je nou met dat gevoel van jezelf kwijt zijn, niet volledig leven zoals jij dat wilt? Of iets missen in je leven?

Je voelt ‘m al aankomen: hiervoor is een coach heel erg geschikt. Dit soort vraagstukken kun je vaak al in 3, 5 of 5 sessies oplossen. Ik kijk hierbij samen met jou naar je huidige leven, de normen die voor jou leidend (soms moet ik zeggen: lijdend) zijn en wat je eigen persoonlijke waarden zijn. Dit doen we in 1 sessie. Dit is al een hele openbaring! Vooral omdat je dan ook weet hoe je je leven kan herinrichten zodat je het leven gaat leiden dat echt bij jou past. Waar jij echt gelukkig in bent.

In de volgende sessie(s) gaan we aan de slag met je persoonlijkheid door middel van Voice Dialogue. Dat zorgt echt voor de meeste doorbraken in mijn praktijk! Deze methodiek komt ook niet voor niets uit de transformatiepsychologie. En het grappige is: jij hoeft hiervoor helemaal niet veel te doen… Ik haal wijsheid uit jou dat er gewoon in zit maar waar je maar weinig gebruik van hebt gemaakt. En ik leer je hoe je dat in je dagelijks leven in kunt zetten. Hier ontstaan de meeste positieve veranderingen. Mensen kunnen vaak niet navertellen hoe maar het gebeurt gewoon.

We gaan ook samen kijken naar je denkpatronen, je mindset en ik ga je handvatten geven die je gelijk kunt gebruiken in je leven, werk en/of relatie(s).

Maar goed, dat is een coachtraject en voor sommige mensen is hiervoor de drempel gewoon nog te hoog. Ze voelen wat weerstand, twijfel of de tijd- of geldinvestering is te hoog op dit moment.

Wil je wel persoonlijk gecoacht worden maar niet een heel traject doen? Dan is dit misschien wat voor jou:

Je krijgt voor 100 euro inclusief BTW (zakelijke factuur ook mogelijk) toegang tot al mijn online programma’s, trainingen en online tools. Die je niet allemaal gaat doen. (Dan word je echt gek, niet doen, is teveel.)

Wat dan wel?

Jij geeft mij allereerst je vraagstuk, probleem of doelen door. Waar je last van hebt, tegenaan loopt of wat je graag zou willen bereiken. Ik stel op basis daarvan een traject voor je samen.

Ik geef jou door welke opdracht of les je mag doen. Die ga je doen. Je gaat in elk geval 3 opdrachten aan mij insturen en betaalt daar per keer €50 euro inclusief BTW. Dit is nog een kortingsprijs.  In maart gaat de prijs naar omhoog naar €75 per keer. Ik ga je helpen en coachen aan de hand van je ingestuurde werk. Ik kan je garanderen dat dit je heel erg gaat helpen. Ik heb dit al zo vaak gedaan en keer op keer hoor ik dat ik spijkers op koppen sla en dat mensen onder de indruk zijn van wat ze eraan hebben. En je zult ook niet de eerste zijn die er enorm door geraakt wordt. Ik heb maar weinig nodig om te weten waar het echt om gaat bij jou.

Je mag maximaal 3 opdrachten insturen voor die kortingsprijs van €50 euro. Daarna wordt het de gewone prijs. Jij bepaalt het tempo maar ook de duur van het traject. Je voelt vanzelf wanneer je klaar bent. En daarna? Daarna hou je nog een half jaar toegang tot alle volledige programma’s, trainingen en tools.

Iedereen die bij mij een online programma heeft gedaan met persoonlijke begeleiding weet dat je dan intensief begeleid wordt en echt verder komt.

Je hoeft ook niet alles in 1 x te betalen, alleen het starttarief van 100 euro. Die betaal je vooraf. De opdrachten betaal je per keer zodat het ook nog behapbaar blijft en je zelf kunt bepalen wanneer je wat doet.

Heb je interesse? Stuur dan even een mail of app. Dan vertel ik je meer en kunnen we kijken of dit wat voor jou is.

Misschien is dat ook nog te ‘groot’ voor je en wil je liever wat lezen. Dan raad ik onderstaande boeken aan om inzicht te krijgen in je eigen waarden, handelen en persoonlijkheid.

Ik (k) en mijn ikken

Dit boek is een goed begin als je meer wilt weten over voice dialogue of als je wilt weten hoe jij in elkaar zit. Klinkt simpel en zo is het in het boek ook geschreven. Ze gebruiken de metafoor van de levensbus die ik in de sessies ook gebruik. Het boek geeft inzicht en is lekker te lezen vind ik zelf. Voor mij een eye-opener en het begin van mijn verlangen om mij hierin te laten trainen. Deze techniek gebruik ik sindsdien in veel sessies en het is werkelijk TRANSFORMEREND!

Thuiskomen in jezelf (een van mijn favorieten!)

Dit boek vind ik echt indrukwekkend! Het gaat echt een stuk dieper dan ‘Ik (k) en mijn ikken’ dat meer populair is geschreven. Het is geschreven door de grondleggers van voice dialogue. Het geeft zoveel inzicht in je persoonlijkheidskanten (ook wel ikken of delen genoemd) maar ook in instinctieve kanten. Ook zitten er veel praktijkvoorbeelden in en leggen ze uit hoe bepaalde kanten tot stand komen. Voor mij een boek dat ik niet alleen lees maar ook echt gebruik als studiemateriaal.

De innerlijke criticus ontmaskerd (als ik je kon dwingen: LEES DEZE!)

Wauw, wauw, wauw. Wat een boek zeg! Een (slecht) feest van herkenning. Dit boek sloeg zodanig in als een bom dat ik er een heel coachprogramma aan gewijd heb. Meer weten? Stuur me dan even een appje met de vraag of ik je even wat informatie wil sturen hierover. Ga je eenmaal werken met je innerlijke criticus, dan gaan er werelden voor je open. Je zelfvertrouwen en je eigenwaarde groeien, je voelt je veel zekerder en lekkerder in je vel.

De innerlijke patriarch

Als je een vrouw bent en ‘De innerlijke criticus ontmaskerd’ hebt gelezen, dan kan het best zijn dat deze titel je meteen triggert. Ik heb het boek nergens goedkoper gezien, dus misschien ben of ken je iemand met een bibliotheekpas.

Tango van de ikken

Als je met mij een sessie voice dialogue hebt gedaan, weet je dat jouw persoonlijkheidskanten ook getriggerd worden door kanten van andere mensen. Kinderen bijvoorbeeld, ontwikkelen vaak kanten die tegengesteld zijn aan een of meerdere van jouw primaire kanten. Maar ook in relaties zie je dat bepaalde kanten bij elkaar in actie komen. Denk aan relaties waarin je soms ziet dat de vrouw een soort moederrol op zich neemt en haar man steeds terechtwijst omdat hij niet voldoende doet. Het is geen uitzondering als bij de man een soort ‘rebels jongetje’ op de proppen komt. Dan is er niet alleen sprake van ongelijkwaardigheid maar ook van een impasse want zo kom je er niet uit. Magisch om te zien hoe de verschillende ‘ikken’ figuurlijk om elkaar heen dansen.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (een van  mijn favorieten!)

Het luisterboek (zit er ook tussen) kan ik bijna dromen, zo vaak heb ik ‘m geluisterd. Dat heb je ook zo gedaan want het duurt iets meer dan een uur. GEWELDIG! Zo coach ik mensen vaak om ‘Scherp-je-zaak-tijd’ te nemen met alle geweldige gevolgen van dien. Dit boek kun je ook zo goed gebruiken als je een relatie of gezin hebt. Het geeft richting in je leven, maakt helder wat echt belangrijk is en sluit perfect aan bij mijn coaching op persoonlijke waarden en de programma’s die ik hierover aanbied.

Nog wat boeken van Stephen Covey

Vind je Ikigai (een van mijn favorieten)

Dit boek heb ik gelezen met liefde en een gevoel van geluk. Zo puur, zo simpel maar zo ver van ons verwijderd soms in ons hectische bestaan. Dit boekt raakt mijn eigen persoonlijke waarden. Dit boek gaat over de levensstijl van een van de blue zones. De blue zones zijn gebieden in de wereld waar mensen heel vitaal heel oud worden. dit boek gaat over een van de bue zones, een eilandje van Japan en dan vooral over de manier waarop zij leven.

De creatiespiraal (aanrader)

Dit boek heb ik moeten lezen voor mijn opleiding tot lifecoach. En het boek heeft me letterlijk door een tijd heen geholpen dat ik niet goed wist hoe ik het allemaal moest aanpakken om voor mezelf te beginnen. Wat een heerlijk boek!

Zijn opvolger is ook aan te raden! Die lees ik momenteel.

De ontknooping

Boek een sessie

Wat ik meestal doe, omdat je natuurlijk nog niet weet of je een klik voelt met mij en of mijn aanpak voor jou werkt, is een afspraak maken van 1,5 uur. In een half uur moet jij al wel voelen of je een klik hebt met mij én of de coaching je al helpt. Is dat niet het geval, dan ronden we af en dan neem ik dat half uur voor mijn rekening. Voel je wel een klik en merk je dat het werkt, dan gaan we gewoon door.

Maak zelf een afspraak in mijn online agenda.