Mentale chaos

Chaos in je hoofd

Hallo, ik ben Bentley, de pleeghond zoals ze mij hier noemen.

Ik moet echt even iets tegen jullie vertellen over Wendy. Ze zei gisteren best wel een paar lelijke woorden tegen mij en de puppy van haar dochter. De buren zijn gelovig en ik denk best wel dat ze het niet zo heel erg leuk vonden wat ze zei.

Terwijl ik echt het probleem niet zag. Wij waren gewoon lekker buiten aan het spelen zodat Wendy en Lisa (haar dochter) lekker konden werken. Wij waren ons echt van geen kwaad bewust. Ik zag gewoon dat het blauwe ding ineens leeg was. Het water was eruit! Jippie! Ik zet gewoon heel graag mijn tanden ergens in. Dat zegt Wendy ook altijd maar ik denk dat ze dat wat anders bedoelt dan ik. Ik bedoel echt. Bijten, scheuren. Tennisballen lekker uit elkaar trekken. Het is HEERLIJK! Echt ik kan het jullie aanraden.

Mijn huidige record is 1,2 minuten voor een tennisbal. En ik denk dat ik zo’n 10 ballen kapot heb gemaakt. Zoo leuk! Ik heb nu van Lisa een Ultrabal gekregen en die krijg ik dus niet stuk. Helaas. Maar ik blijf het echt wel proberen.

Maar goed. Komt ze op haar sokken naar ons toe rennen. En toen dus die lelijke woorden. Ze is dus niet zo aardig als jullie denken want ze zei echt dat woord van wat vrouwen daar beneden hebben zitten. Ik mag het niet hardop schrijven want dan komt deze mail in jullie slechte-mailtjes-map.

Eigenlijk wil ik vooral zeggen: ik snap jullie mensen niet. Jullie maken overal zo’n probleem van. Dat ze ramen helemaal onder de blubber zitten: nou en? Wat is daar nou zo erg aan? En dat er nu gaten in het gras zitten? Hoezo is dat erg? Ze raakte helemaal in de stress zoals ze dat noemt. En ze zei dingen als: ‘Ik kan deze chaos niet aan!’

Ze zeggen niet voor niets bij ons thuis dat haar innerlijke autist er weer eens is.

Het kind kwam gelukkig tot bezinning en dat vond ik dan wel weer goed van haar. Ik hoorde haar net een potkast opnemen – of hoe heet zoiets? – over de mentale chaos zoals zij dat dan noemde.

En daar mail ik dus ook voor. Want die heeft ze niet alleen maar opgenomen voor haar Bewust Leven audiotraining maar ook voor iedereen die het horen wil. Voor haar Joetjuub en potkast dus. Ik zou er naar luisteren als ik jullie was en vooral als je ook weleens dingen zegt als : ‘Ik kan dit niet aan!’ ‘Ik kan niet tegen troep!’ Of: ‘Ik haat het als er chaos is!’

Luister hier de podcast

En dan natuurlijk de Joetjuub hierover.

Doei! Groetjes, Bentley

Hier de foto’s.