Vrouw kijkt in de zon

Inspirerende filmpjes over… persoonlijke ontwikkeling

Gisteren schreef ik een blog over filmpjes die je kunnen inspireren bij het allermooiste en moeilijkste dat er bestaat: opvoeden.

Vandaag deel ik een aantal Youtubekanalen met filmpjes over persoonlijke ontwikkeling en een link naar een mooi televisieprogramma. Ik kijk dit soort filmpjes vaak in de ochtend nadat ik het nieuws heb gekeken. Zo begin ik de dag energiek en vol goede moed. 😉

Hier komen ze:

 1. 365 Dagen Succesvol

De eerste tip is het Youtubekanaal van 365 Dagen Succesvol van Arjan Vergeer en David de Kock. Zij schreven ook twee fantastische boeken: 365 Dagen Succesvol en De Superrelatie.

Een filmpje van hun kanaal:

 2. Sanny zoekt geluk

Youtubekanaal van Sanny en hieronder een filmpje van haar kanaal.

 3. soChicken

Ja, een bijzondere naam die je niet zo snel associeert met persoonlijke ontwikkeling en geluk maar daar gaat het wel degelijk over. Ik lees de blogs van soChicken al een aantal jaren en heb net het Youtubekanaal van soChicken ontdekt.

Een filmpje over minimaliseren.

 4. Femme

Ik voel me zelf te oud voor dit kanaal maar kan ‘m zeker aanraden voor meisjes vanaf een jaar of 14 en vrouwen tot een jaar of 30. Dit kanaal bevat filmpjes (ze noemen het videoblogs, oftewel: vlogs) van een paar vrouwelijke bloggers over verschillende onderwerpen. Ik ben op dit kanaal terecht gekomen omdat Sanny Verhoeven (zie tip 2) hier ook op vlogt.

5. De volgende stap

Een prachtig televisieprogramma van Net5 waarin 5 vrouwen vertellen over hun leven en over de volgende stap die zij willen zetten om te groeien op persoonlijk of zakelijk vlak.

De volgende stap

Wil je nog meer tips? Stuur me dan even een mailtje of laat je reactie achter. Veel plezier!