Ik ben mezelf kwijt

Ik ben mezelf kwijt

‘Joehoe, waar ben je?’

‘Ik ben mezelf kwijt’.

‘Ik herken mezelf niet meer.’

‘Ik was altijd zo vrolijk en optimistisch.’

‘Ik wil weer terug naar hoe ik vroeger was.’

Zomaar wat zinnen uit mijn praktijk en uit de mailtjes die ik krijg.

Maar ook: ‘Aan de ene kant wil ik dit en aan de andere kant…’

Zo heb ik een hoop twijfelaars, mensen met energie- en stemmingswisselingen, opgewonden standjes, Japies Ongeduld, zoekers, onrustigen en burnouters in mijn praktijk. Mensen die niks meer snappen van zichzelf of ‘HELP!’ erger nog: zichzelf kwijt zijn! Gelukkig hebben ze dan het restje dat nog over is bij elkaar geraapt voor een coachsessie. Gelukkig maar. Als mensen het hebben over ‘zichzelf kwijt zijn’ of ‘zichzelf niet meer herkennen’ of dat ze aan de ene kant weg willen uit hun werk of relatie maar aan de andere kant niet, hebben ze het over verschillende kanten van hun persoonlijkheid die actief zijn.

De ene keer is het de kant die graag zekerheid wil die zegt: ‘Blijf nou maar, zo’n goede baan vind je nergens anders meer.’ Terwijl de inwendige levensgenieter zegt: ‘Ik hou het niet meer vol daar, ga gewoon lekker wat doen wat bij je past!’

En da’s natuurlijk stof tot nadenken, twijfelen en vooral tot innerlijke conflicten, chaos en onrust.

Niet fijn.

Daarom deel ik zo nu en dan een praktijkvoorbeeld waarin je ontdekt hoe dat bij jou zit met jouw verschillende kanten en vooral natuurlijk: wat je ermee kunt.

Zo ook in deze video. Ik wens je veel plezier met kijken en ik wens je nog meer: een paar inzichten. Vond je de video leuk? Abonneer je dan op mijn kanaal om niets te missen en geef het door aan iedereen die er volgens jou ook wat mee kan.

Fijne dag!