spelende kindjes caroline-hernandez

Hoeveel plezier en passie heb jij in je leven of werk?

Waar is de tijd dat je urenlang buiten speelde? Hutten bouwde in de struiken met uitzicht op kilometers lange grasvelden die nu volgebouwd zijn?

Waar is de tijd dat je sokken onder je trui deed om te kijken hoe het was als je al borsten had? En houten blokjes in je sokken (au) om te voelen hoe het zou zijn als je hakken zou dragen?

Waar is de tijd dat Ken en Barbie ongepaste dingen met elkaar deden? Dat je uuuuurenlang kon spelen met een stukkie plastic?

Waar is de tijd dat je dingen deed gewoon omdat het leuk was? Zonder een resultaat na te jagen. Zonder dat het nuttig was.

Gewoon omdat het kon.

Gewoon omdat je plezier had.

Gewoon omdat de weg en het leven nog open lag.
Voor je lag als een groot avontuur waarbij jij kon kiezen waar je zin in had. Totdat je moeder riep dat je moest eten.

En er nog geen vaatwasser was.
Maar toch.

In ons allemaal – ja ook in jou! – zitten nog eeeeergens diep in ons, onze innerlijke kinderen. Die willen spelen. Die willen dat serieusachtige, realistische – het moet wel nuttig zijn- dingen niet elke dag in hun leven. Saaaaai!

Ze willen PLEZIER! Met hoofdletters!

Hoe je meer plezier in je leven kunt toveren zonder onbesuisde beslissingen te nemen (en misschien ook wel) leer je door met je eigen persoonlijkheid te gaan puzzelen. Als een soort lego. Je rukt spontaan of plukt voorzichtig het bestaande bouwwerk uit elkaar. Kijkt naar de losse stukjes en bouwt iets dat je veel en veel leuker vindt. En misschien vind je ergens nog wel een stukkie die je nog niet eerder gezien had. Maar die het leven wel een stukje betekenisvoller maakt.

Voice Dialogue – de methode die werkt met onze persoonlijkheidskanten – kan de magie weer terug in je leven brengen. Combineer dat met twee andere coachmethodieken die nogal transformerend zijn en je leven krijgt de boost die het nodig heeft.

Want wat we massaal ontdekken als mens – zeker nu in Coronatijd – is dat het grote mensen leven soms gewoon heel saai, vermoeiend, serieus en stresserig kan zijn.

Maar in ons, hebben we naast onze (soms wat weggedrukte) levensgenieters, dromers, gelovers, zelfverzekerde kanten die vol zelfvertrouwen naar onszelf en het leven kijken, ook nog innerlijke kindsdelen. Die zijn vaak ver weggestopt en mogen af en toe naar voren komen maar ze zijn door de ogen van de maatschappij niet meer zo nuttig. ‘Eerst doen wat je moet doen, dan wat je wil doen’. En er moet zoveel.

Dus wanneer komt dan die tijd vrij om gewoon lekker ergens op een bankie voor je uit te staren met een veel te dure Starbuckskoffie maar o zo lekker? Of om gewoon weer eens even gek te doen. De sleur te doorbreken. Avontuur. Lol. Geen agenda. Spelen. Kussen, zingen, kamvuurtje, verbonden zijn… Voelen dat je leeft.

Begint jouw innerlijke kind nu vol verlangen op je schouder te tikken? Wil die meer leven in het leven? Meer lol? Plezier? Betekenisvol leven? Enthousiast uit bed springen omdat er weer een nieuwe, fantastische dag voor zich ligt?

Dan nodig ik jou uit, inclusief al je kanten, dus ook je nuttige, streberige, serieuze en altijd maar bezig zijn-kanten, om wat leven toe te voegen aan je leven.

Hoe? Door mijn steeds-meer-geboekte doorbraakcoaching. Stapje voor stapje met leuke, speelse, fijne opdrachten en oefeningen om te doen. Mét of zonder persoonlijke coaching & begeleiding, dat is helemaal aan jou.

De meesten van jullie zitten nu toch thuis. Lekker op je sloffies, joggingbroekje aan en spelen maar. Spelen voor grote mensen dan, want je gaat er zeker-te-weten heul veel van leren. Zodanig dat je het ook – als je dat wilt – voor je werk of bedrijf kunt gebruiken. (Wist je dat veel bedrijven en organisaties hiervoor een budget hebben en dit soort coaching vaak vergoeden? Een heel groot gedeelte van mijn trajecten wordt zakelijk vergoed.)

Als het nu geen tijd is, wanneer dan wel?

Kom je mee? Bekijk hier de plezierigedoorbraakcoachpakketten