Teveel te doen

Het effect van woorden op jezelf, je gevoel en andere mensen

‘Let op je woorden!’ Je ouders, je juf, meester, oom of tante zeiden het vroeger waarschijnlijk al.

Maar nu ga ik het tegen je zeggen maar bedoel er iets heel anders mee. Je hoeft niet netjes te praten en met twee woorden te spreken. Dat bepaal je tenslotte natuurlijk lekker zelf.

Wat ik wel wil zeggen: je woorden hebben ENORM veel effect op hoe je je voelt en ook op andere mensen.

Onbewust hebben we zo’n 60.000 tot 70.000 gedachten op een dag. Die zijn voor een groot deel helemaal niet constructief. Ze helpen je niet. Ze maken onderdeel uit van een programma dat al jaren in je hoofd zit.

En toch zitten we vaak in zo’n denk-loopje. Automatische gedachten die in je hoofd zitten en daar vaak in cirkeltjes ronddraaien.

Wat we onszelf vertellen (gedachten en beelden) heeft heel veel impact op hoe we ons voelen, ons gedrag, onze stemming en tot slot onze persoonlijkheid.

Door kleine veranderingen in je taal, kun je HEEL veel veranderen, ten positieve. In je eigen hoofd en daarmee in je eigen leven maar ook in contact met andere mensen. Je relaties. Want ook daarvoor geldt: welke woorden je gebruikt kunnen heel bepalend zijn voor hoe je relatie is met iemand. En andersom natuurlijk ook.

Ik geef je tips in deze podcast en maak je bewust van je eigen woorden en taal.

Vertel het door daar help je mij enorm mee en wat nóg leuker is: laat een review achter op ITunes als dat voor jou mogelijk is. DANK JE WEL met hoofdletters!

Luister hier de podcast