zelfvertrouwen

Heb je te weinig zelfvertrouwen? Voel je je onzeker?

Deze zin (of een variant daarop) hoor ik regelmatig als iemand voor het eerst komt voor coaching: ‘Ik wil meer zelfvertrouwen.’ Dat suggereert dus dat er een gebrek aan is.

Regelmatig blijkt dat het niet een kwestie is van te weinig zelfvertrouwen, maar bijvoorbeeld de manier waarop je naar jezelf kijkt en vooral ook: dat je je anders voelt in een bepaalde groep. Omdat je anders denkt. Veel denkt. Een asociatief brein hebt. Een puzzeltje in je hoofd moet leggen om het te begrijpen. Niet zo adrem lijkt te reageren als de mensen om je heen. En dan is het al snel gebeurd dat je het labelt als: ‘Ik ben niet goed genoeg.’ Of: ‘Ik snap het niet en anderen wel.’

Herken je trouwens bovenstaande? Meld je dan aan voor mijn e-mails over dit onderwerp. Je krijgt dan inspiratie, informatie en tips over hoe je jouw brein als je gave kunt inzetten (want dat is het) zonder dat je je anders voelt, dichtklapt of aan jezelf gaat twijfelen.

Deze podcast gaat over het vergroten van zelfvertrouwen en jezelf een ander verhaal vertellen. Heb je wat aan mijn podcasts en video’s? Laat dan een beoordeling achter, dat waardeer ik enorm.

Luister hier naar de video-podcast over zelfvertrouwen

Abonneer je meteen voor meer tips gratis op mijn YouTubekanaal via deze link.

Meld je hier aan voor inspirerende informatie en tips via e-mail.