NLP

Gebruik andere woorden als je (iets) wilt veranderen

Je dominante gedachten bepalen je realiteit. Gedachten bestaan uit woorden (joh). Woorden die een bepaalde lading en betekenis hebben maar die je ongemerkt heel vaak gebruikt. Ze kunnen je ‘vastzetten’ maar ze kunnen ook voor verandering zorgen als je ze tenminste verandert in jouw voordeel.

Kijk maar eens naar deze zin die ik ooit tegen mijn eigen coach zei:

‘Ik sta op een kruispunt’.

Je brein neemt dit als het ware letterlijk. Ik wist toen niet welke kant het beste was. Rechtdoor, terug, links of rechts. En wat doet je brein dan? Het blijft ‘staan’. Het komt niet in beweging. Want je gaat niet een kruispunt oversteken, ook niet een figuurlijke als je werkelijk geen idee hebt welke richting goed is en dat er ook foute wegen zijn.

Je moet je brein helpen, echt! Dat is ook de reden dat ik veel aan neuro-coaching doe. Ik help je het potentieel en de kracht van je bewuste- en onbewuste brein te gebruiken. Daar ligt alles wat je nodig hebt voor je wenselijke verandering. Sterker nog: daar begint het. Je moet je met behulp van je brein wél een voorstelling kunnen maken van wat je dan precies wilt.

In deze podcast laat ik je heel simpel wat voorbeelden horen over hoe woorden je negatief kunnen beïnvloeden (je denken, je gevoelens, je gedrag en daarmee je realiteit) maar ook hoe je dat dan als het ware ‘ombuigt’. Soms door een nuanceverschil in je woorden.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Fijne dag!

Luister hier de podcast