Bevestiging zoeken

Bevestiging zoeken

‘Zie je wel hoe goed ik ben? Wat ik allemaal doe?’

Dit is een van mijn eigen thema’s: altijd maar nuttig willen zijn. Laten zien dat ik goed genoeg ben. Dat ik van toegevoegde waarde ben.

Dat komt uit twee dingen:

1. Uit delen van mij die mij willen beschermen tegen verlating door mensen

Ze hebben als doel dat ik erbij hoor. Dat andere mensen mij goed genoeg vinden. Dat zijn dus beschermingsmechanismen die ervoor zorgen dat ik dingen blijf doen en laat zien aan mensen zodat ze zien dat ik van toegevoegde waarde ben. Dit heeft ook heel veel te maken met bestaansrecht.

2. De overtuigingen die ik in mij heb: dat ik liefde moet verdienen

Dat ik liefde moet verdienen. Dat ik waardeloos ben als ik niet nuttig genoeg ben. Dat ik het niet verdien. Kortom: niet kloppende overtuigingen maar dat weet ik met mijn ratio (bewuste brein). Ik kan het wel denken maar diep in mij zitten nog restjes van deze overtuigingen die mij sturen in het dagelijks leven. En niet alleen sturen: vooral saboteren en in de weg staan om ‘nog groter te groeien’ en nog meer van het leven (TE MOGEN) genieten. En ik zeg: te mogen genieten omdat ik mezelf dat nog niet volledig toesta.

Hoe dit tot uiting komt in mijn dagelijks leven en in mijn relatie met Aaron, vertel ik je heel openhartig in deze podcast.

Luister de podcast via YouTube, iTunes of Spotify

Je vindt me trouwens op alle podcastkanalen door te zoeken op mijn naam.

Ik hoop dat je er wat aan hebt! Zo ja, wil je dan mijn podcast beoordelen of een reactie/review achterlaten?

En luister je de podcast via YouTube, kijk dan even of je al geabonneerd bent, dan weet je zeker dat je niets meer mist en een seintje krijgt als er een nieuwe podcast klaarstaat.

 

Programma’s waar ik het over had tijdens deze podcast:

Voice Dialogue speciaal voor vrouwen.

Ditzelfde programma maar dan ook voor mannen.

Geef me een seintje als de communicatietraining klaarstaat.

Inschrijven nieuwsbrief waarin ik nog meer met je deel.

Boeken over deze onderwerpen

Mijn lievelingsboeken over Voice Dailogue

Ik (k) en mijn ikken

Dit boek is een goed begin als je meer wilt weten over voice dialogue of als je wilt weten hoe jij in elkaar zit. Klinkt simpel en zo is het in het boek ook geschreven. Ze gebruiken de metafoor van de levensbus die ik in de sessies ook gebruik. Het boek geeft inzicht en is lekker te lezen vind ik zelf. Voor mij een eye-opener en het begin van mijn verlangen om mij hierin te laten trainen. Deze techniek gebruik ik sindsdien in veel sessies en het is werkelijk TRANSFORMEREND!

Thuiskomen in jezelf (een van mijn favorieten!)

Dit boek vind ik echt indrukwekkend! Het gaat echt een stuk dieper dan ‘Ik (k) en mijn ikken’ dat meer populair is geschreven. Het is geschreven door de grondleggers van voice dialogue. Het geeft zoveel inzicht in je persoonlijkheidskanten (ook wel ikken of delen genoemd) maar ook in instinctieve kanten. Ook zitten er veel praktijkvoorbeelden in en leggen ze uit hoe bepaalde kanten tot stand komen. Voor mij een boek dat ik niet alleen lees maar ook echt gebruik als studiemateriaal.

De innerlijke criticus ontmaskerd (als ik je kon dwingen: LEES DEZE!)

Wauw, wauw, wauw. Wat een boek zeg! Een (slecht) feest van herkenning. Dit boek sloeg zodanig in als een bom dat ik er een heel coachprogramma aan gewijd heb. Meer weten? Stuur me dan even een appje met de vraag of ik je even wat informatie wil sturen hierover. Ga je eenmaal werken met je innerlijke criticus, dan gaan er werelden voor je open. Je zelfvertrouwen en je eigenwaarde groeien, je voelt je veel zekerder en lekkerder in je vel.

De innerlijke patriarch

Als je een vrouw bent en ‘De innerlijke criticus ontmaskerd’ hebt gelezen, dan kan het best zijn dat deze titel je meteen triggert. Ik heb het boek nergens goedkoper gezien, dus misschien ben of ken je iemand met een bibliotheekpas.

Tango van de ikken

Als je met mij een sessie voice dialogue hebt gedaan, weet je dat jouw persoonlijkheidskanten ook getriggerd worden door kanten van andere mensen. Kinderen bijvoorbeeld, ontwikkelen vaak kanten die tegengesteld zijn aan een of meerdere van jouw primaire kanten. Maar ook in relaties zie je dat bepaalde kanten bij elkaar in actie komen. Denk aan relaties waarin je soms ziet dat de vrouw een soort moederrol op zich neemt en haar man steeds terechtwijst omdat hij niet voldoende doet. Het is geen uitzondering als bij de man een soort ‘rebels jongetje’ op de proppen komt. Dan is er niet alleen sprake van ongelijkwaardigheid maar ook van een impasse want zo kom je er niet uit. Magisch om te zien hoe de verschillende ‘ikken’ figuurlijk om elkaar heen dansen.

Hieronder nog twee boeken over relaties en voice dialogue.

Thuiskomen bij elkaar

Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Oog in oog met kwetsbaarheid

Coachen met voice dialogue en Speels coachen

Hmmm…. boeken voor mijn klanten over coachen met voice dialogue? Dat is niet voor niets. Ik krijg vaker het verzoek om literatuur van mijn opleiding(en) door te geven. Er zijn ook zelfs klanten die ik coach om coach te worden. 😉 Daarnaast hebben veel van mijn klanten ook een fascinatie voor gedrag en een sterkte motivatie om te blijven ontwikkelen. Daarom hierbij twee boeken die helpen om meer inzicht te krijgen in het coachen met voice dialogue.

De energetica van voice dialogue

Deze auteur heeft Voice Dialogue naar Nederland gebracht en is echt een autoriteit op dit gebied. Ik heb van hem les gehad. Hij is echt een kei in energiewerk dat heel erg goed bij Voice Dialogue past.

Playing big voor vrouwen

Heerlijk, dit boek. Heel herkenbaar voor de meeste vrouwen. Fijne oefeningen zitten erin en een gratis geleide meditatie om kennis te maken met je innerlijke mentor. Tara Mohr helpt je vooral met het herkennen van je innerlijke rechter (die ik de innerlijke criticus noem) en hoe deze tegen vrouwen praat. Echt een aanrader!

Je beste zelf

Mijn lievelingsboeken over communicatie

Gelijk hebben of gelukkig zijn

Deze zin bleef bij mij heel erg hangen: ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’

Geweldloze communicatie

Hét boek over communicatie.

Socrates op sneakers

Mijn favoriete gespreksvoeringtechniek: Socratische dialoog.

Verbaal meesterschap

Briljant. Superleuk om te lezen ook.