mastermind

Ben jij een type voor een mastermindgroep?

Bij het woord ‘mastermind’ denken mensen aan het spelletje dat vroeger wat bekender was. Wikipedia zegt daarover: ‘Mastermind is een klassieker onder de spellen in logisch denken. De ene speler probeert de geheime code van de andere speler te ontrafelen.’

Da’s een mooi bruggetje naar de mastermind waar ik het over heb in deze podcast. Ik faciliteer mastermindgroepjes met mensen die enorm gemotiveerd en gedreven zijn om het beste uit zichzelf, hun leven en/of hun werk of onderneming te halen. Dat klinkt nogal vaag, I know.

Het zijn mensen die niet op de automatische piloot willen leven maar bewust willen leven en/of werken. Mensen die het leuk vinden met persoonlijke groei en ontwikkeling bezig te zijn en die allemaal (de huidige leden in elk geval) getriggerd werden door deze zin:

‘Je wordt het gemiddelde van de 5 á 6 mensen met wie je het meest omgaat.’

Allemaal hadden ze het verlangen om zich te omringen met gelijkgestemde mensen. Mensen waar ze wat van kunnen leren, waar ze zelf van toegevoegde waarde voor kunnen zijn. Elkaar inspireren, helpen. Kansen en mogelijkheden bij elkaar zien. Maar vooral profiteren van de ‘energie’ die vrijkomt door met elkaar te sparren. En sommigen zeggen ook: ‘ergens onderdeel van te zijn’. Persoonlijke en/of zakelijke groei heeft ook heel veel te maken met de omgeving waarin je verkeert en de mensen waarmee je je omringt.

Ik krijg de laatste tijd veel vragen over mijn mastermindgroepjes. Ik vertel je erover in mijn podcast. Daarnaast eindig ik met een gratis aanbod voor als je geïnteresseerd bent in de wet van de aantrekkingskracht.

Veel luisterplezier!

Luister de podcast over masterminds hier

Google podcast

 

Mijn favoriete boeken over de wet van de aantrekking en persoonlijk succes

Wet van de aantrekking

Boek van de Universele wetten

Pam Grout (aanrader)

The secret, the Magic

Boek van dezelfde auteur als van de Secret. Dit boek gaat over dankbaarheid. Een aanrader!

Denk groot en word rijk

Dit boek gaat niet alleen over de wet van de aantrekking maar ook over het verkrijgen van persoonlijk succes. Echt een aanrader!

Michael Pilarcyk heeft dit boek herschreven naar de tegenwoordige tijd.

The science of getting rich (gaat juist niet perse om rijk worden!)

Dit is een van mijn lievelingsboeken over persoonlijke ontwikkeling. De titel suggereert het wel maar het gaat juist niet alleen om rijk worden. Het gaat om persoonlijk geluk en hoe je je daarop richt. Aanrader! Magisch boek.