7 tips om vandaag met je ideale leven te beginnen

In mijn leven zitten al veel ingrediënten van mijn ideale leven. Zo geef ik liever geld uit aan herinneringen, aan ervaringen; de ‘doe-dingen’, dan aan spullen. Zo gaan mijn vriend en ik graag op pad en als het even kan, voor een paar dagen. Vrijheid, andere culturen en omgevingen verkennen, dat is waarom we dat zo graag doen. Hoe meer ik mij bewust ben van mijn wensen en verlangens en vooral van mijn kernwaarden, hoe meer ik een leven leid dat mij voldoening geeft en waar ik elke dag dankbaar voor ben. 7 tips om ook jouw ideale leven dichterbij te halen

1. Stel je persoonlijke kernwaarden en doelen vast en probeer daarnaar te leven

Maak bewuste keuzes die bijdragen aan je kernwaarden en doelen en maak hiervoor ook echt tijd vrij! Hulp nodig bij het vaststellen van jouw kernwaarden en doelen? Neem dan contact op.

2. Kijk naar de ingrediënten in je leven die bij je ideale situatie horen

Ontdek hoeveel dingen er al in je leven zitten waar je blij van wordt en probeer dit uit te breiden. Als vrijheid een van je kernwaarden is, doe je dan dagelijks dingen die je dat gevoel geven? Als liefde en relaties belangrijk voor je zijn, besteed je dan elke dag tijd aan je geliefden en vrienden?

3. Wees nu gelukkig met wat je hebt

Je geluk ligt in het nu, niet in de toekomst en zeker niet in het verleden. Treur niet om de fouten die je maakte, deze hebben je gevormd en pieker niet over de toekomst. Als je het toch niet kunt laten, doe het dan alleen over datgene waarop je invloed hebt.

4. Doe dingen waar je gelukkig van wordt en waar je goed in bent

Tip 3 en 4 horen eigenlijk bij elkaar. Kortom: zoek uit wat je talenten zijn, wat je drijft. Wat deed je vroeger als kind bijvoorbeeld heel graag? En hoe kan je dat weer tot leven roepen?

5. Besef dat jij degene bent die je eigen leven inkleurt

Neem dan ook de verantwoordelijkheid om te doen wat je moet doen om voor jezelf de beste leefsituatie- en omgeving te creëren. Jij bent de baas over je eigen leven. Als je het gevoel hebt dat je andere mensen (of je werk) je leven bepalen, dan is het tijd om je eigen doelen helder te krijgen.

6. Solliciteer bij een bedrijf dat past bij jou

Zo werk ik voor een organisatie dat eigen verantwoordelijkheid, initiatief en ideeën stimuleert. Ik heb het gevoel dat er veel vertrouwen in mij is en ik kan zaken zelf (om)vormen. Dat voelt voor mij als vrijheid en dat is een van de dingen die ik nodig heb om het best tot mijn recht te komen. Ik heb het gevoel een belangrijke bijdrage te leveren aan de organisatie een aan het team. Dat geeft me energie en maakt me gelukkig.

7. Kijk wat je zelf kunt doen om dingen leuker, beter en mooier te maken

Zo probeer ik op mijn werk de standaard overlegcultuur wat meer te doorbreken. Door anders te overleggen (door een rondje in het park te lopen bijvoorbeeld) en om het in minder tijd te doen. Voor dit soort dingen zoek ik mensen die dit ook voor ogen hebben om krachten te bundelen. Daarnaast laat ik me inspireren door mensen die dit al veel beter doen dan ik. Ik word gedreven het beste in mezelf en in andere mensen naar boven te halen.

En jij, leef jij al een beetje je ideale leven?

Vind je het moeilijk en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op, dan bespreken we hoe en wat ik voor je kan betekenen.