Angst, onzekerheid of twijfel

Hoe kom je van angst, onzekerheid of twijfel af?

Heel veel mensen hebben last van bepaalde angsten, onzekerheden of twijfels. Het kan zich zomaar aandienen (vaak door een (on)bewuste trigger) of het blijft een tijd hangen.

Die emoties zijn er niet voor niets. Emoties hebben namelijk een functie. Onze neiging is om zo snel mogelijk van onze negatieve emoties af te willen en soms lukt dat. Voor even… Alles wat je wegdrukt komt weer terug. Misschien ken je deze uitdrukking wel:

“What you resist persists.”

Het is ook niet de kunst om ‘het er maar allemaal te laten zijn’ maar om te luisteren naar wat deze emoties ons eigenlijk willen zeggen. Luister je écht, dan zul je vaak ook ‘horen’ wat je mag doen om te zorgen voor de ‘behoefte van deze emotie’.

Ik doe dit bij mezelf en mijn klanten onder andere met behulp van Voice Dialogue waarbij je ervanuit gaat dat je persoonlijkheid uit allerlei verschillende kanten met bijbehorende emoties bestaat.

In deze aflevering van mijn podcast laat ik je zien hoe je omgaat met negatieve emoties en écht luistert zodat ze zich weer terug zullen trekken. Hoop dat ik je inspireer!

Luister de podcast hieronder

Apple podcasts

Spotify

YouTube

Hieronder de linkjes waar ik het over had in de podcast:

Online programma voice dialogue

Speciale editie van dit online programma met extra onderdelen speciaal voor vrouwen

Gratis webinar over Voice Dialogue en hoe jij deze methodiek zelf kunt gebruiken