Als je niet weet wat je wilt, bepaal dan eerst de richting

Als je niet weet wat je wilt, bepaal dan eerst de richting

Wat ik veel hoor in mijn praktijk is dat mensen niet weten wat ze willen. Voor veel mensen een groot vraagstuk dat veel stress, onrust en zelfs frustratie met zich meebrengt.
We maken het in ons hoofd vaak ook zo groot. Alsof je nu moet bepalen wat je de rest van je leven wilt. En dat niet alleen: mensen weten vaak wel wat ze willen maar durven dat niet toe te geven omdat het in hun hoofd zoveel consequenties heeft.
Daarnaast schieten ze gelijk door naar ‘het hoe’. In het HOE zitten de beren op de weg, de obstakels; je zet jezelf daarmee klem.. Het zorgt ervoor dat je ontmoedigt raakt of weer gaat dolen in je hoofd.
Simpeler is het om eerst de richting te bepalen. Als je nog niet weet waar je naartoe wilt op vakantie, weet je ongetwijfeld al wel een aantal condities. Bijvoorbeeld:
  • het moet een zonnige bestemming zijn, 20+ graden
  • ik hou van bergen, die wil ik graag zien tijdens mijn vakantie
  • aan zee, de kust
  • waar ik nog niet eerder ben geweest.
En zo kun je je lijstje maken met condities die voor jou belangrijk zijn. Zo is dat ook met je leven. Begin eerst met condities die voor jou belangrijk zijn. Als je je persoonlijke waarden kent, is dat heel makkelijk om te doen. Je persoonlijke waarden vormen namelijk je innerlijke kompas waarmee je keuzes kunt maken en richting kunt bepalen.
Mijn advies is om met je persoonlijke waarden, cq. je innerlijke kompas aan de slag te gaan. Dan wordt ALLES een stuk makkelijker! Vaak vloeit hieruit voort wat je (meer) wilt in je leven en het ruimt de ruis van onbelangrijke dingen in je leven op.
Ik kan je persoonlijk hierbij helpen door coaching maar je kunt hiermee ook prima zelf aan de slag. Ga hiervoor naar wendyborst.nl/lifecoaching