controle

Alles onder controle willen houden, te weinig ruimte voor losheid en zorgeloosheid

Ai, een van mijn eigen valkuilen: dingen teveel onder controle willen houden. Zo heeft dit ervoor gezorgd dat ik (bewust) nog nooit dronken ben geweest, gerookt heb of drugs heb gebruikt. Sommige mensen vinden dat knap maar dat is helemaal niet knap. Gewoon een gevolg van ‘te beheerst’ gedrag. Hoewel ik er ook geen behoefte aan heb. 😉

Dat zie ik dus dan maar als voordelen van die ‘controle’. Maar ik kan doorslaan. Dat gebeurt meestal uit een soort beschermingsmechanisme. Om te vluchten voor iets dat ik niet wil voelen. In situaties waarin ik juist helemaal geen controle ervaar. Er zijn vaak triggers die dit deel in mij, de innerlijke Controleur, activeren.

Gelukkig weet ik nu hoe ik (letterlijk) kan luisteren naar deze kant die mij écht wat brengt. Als je iets heel erg voelt, ergens last van hebt, dan is het niet voor niets. Dat ‘deel in jou’ wil ook echt iets betekenen. De bedoeling is wel, dat je deze kant niet aan het stuur laat zitten, maar dat je bewust luistert naar hoe je kunt zorgen voor – zoals ze dat noemen – jouw kwetsbaarheid waar die kant voor aan het zorgen is.

En dat is vaak niet wat je denkt wat het is… En daar is Voice Dialogue zo’n mooie methodiek voor! Eentje die je altijd laagdrempelig kunt doen. Ik doe het je voor in deze podcast. Door dit gedaan te hebben, voel ik weer meer rust, heb ik de controle los kunnen laten en is er ruimte voor relaxtheid, zorgeloosheid en voel ik dat er veel meer ruimte en tijd is.

Deze methodiek komt niet voor niets uit de transformatiepsychologie!

Hoop dat je er wat aan hebt.

Zelf Voice Dialogue doen? Check dan dit of deze. Of maak een afspraak voor een Voice Dialogue sessie met mij. Kies dan voor de optie: Voice Dialogue. Dit kan zowel online als bij mij in de praktijk.

Luister hier de podcast