Inspirerende filmpjes over… opvoeden

Ik vind het ouderschap het allermooiste dat er bestaat maar tegelijkertijd ook het allermoeilijkst. De wetenschap dat JIJ een leven kan maken of breken, een kind kan vormen en dingen meegeeft die het een heel leven lang kan achtervolgen, maakt dat je beseft dat opvoeden een serieuze zaak is.

In een leven waarin je een gezin draaiende moet houden, naast een drukke baan en sociaal leven, is het soms een uitdaging bewust en geduldig op te voeden. Vermoeidheid kan parten spelen maar ook kan het lastig zijn als je niet op een lijn zit met de andere ouder.

Mijn dochter is al twintig maar dat wil niet zeggen dat mijn rol uitgespeeld is. Ik ben nu haar adviseur, ik sta aan de zijlijn en motiveer en coach haar. Ook leer ik van haar! Ik ben trots op haar en geniet ervan dat ze duidelijk een eigen individu is met haar eigen, unieke eigenschappen. Prachtig om te zien!

Aaron heeft een zoon van acht die zeer regelmatig bij ons is en ook nu heb ik weer een soort ouderrol maar dan een van een heel andere orde. Ik ben geen moeder want die heeft hij al maar wel maak ik deel uit van zijn opvoeding en vind ik het mooi dat ik een bijdrage kan leveren. Ik pas toe wat ik naar mijn idee heel goed heb gedaan in de opvoeding van Lisa. Er zijn ook zaken die ik nu anders zou doen. Gekscherend zeg ik weleens tegen Lisa: ‘Kan ik even een update installeren? Ik heb hernieuwde inzichten en zou het je nu anders leren.’ Dat kan ik dan bij Luca het zoontje van Aaron wel doen.

Ben jij vader of moeder en kun je wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding? Kijk dan eens naar deze reeks van inspirerende filmpjes of pik er een uit op basis van een onderwerp dat je aanspreekt. Veel plezier en wijsheid!

Wat zegt jouw gedrag over het gedrag van je kind?

We zijn gewend het gedrag van onze kinderen te beoordelen of zelfs te bekritiseren. Wat zou er gebeuren als je beseft dat het in veel gevallen een projectie is van je eigen gedrag? Jij bent het belangrijkste voorbeeld voor je kinderen, niet alleen door woorden maar zeker door je gedrag. Sterker nog: juist door je gedrag, want dat komt niet altijd overeen met wat je zegt.

How to Raise Strong Children

Waarom je de problemen van je kind niet (altijd) op moet lossen

Je bent oké zoals je bent

Hoe je je kind(eren) kunt helpen met hun worstelingen

Wil jij ook ontspannen en bewust opvoeden?

Boek dan een losse opvoedcoachsessie

Tijdens deze sessie ga ik je meteen al helpen om de problemen waar jij het meest last van hebt, aan te pakken. Je zult zien dat je meteen al dingen kunt veranderen in je opvoeding. Je krijgt meer grip en kunt meer genieten van het ouderschap, ook op de lastige momenten.

Vul onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op. Je mag natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen via e-mail, telefoon of app (06 – 381 080 91).